Güncel

Evde Yapılacak En Güzel Aktiviteler!

Zihninizi ve vücudunuzu dinç tutacak spor, yemek, psikoloji ve mizah içeriklerini bu yazıda topladık.

Bugünlerde, evde yapılacak başka neler olabilir, sorusunun cevabını mı arıyorsunuz? Evden çalışanlar olarak önümüzde biriken bu fazladan zamanı değerli kılmanın yollarını arıyoruz. Günlük rutinimizden şaşmamamız, fiziksel sağlımız kadar, psikolojimize iyi gelecek aktiviteler yaparak zihnimizi zinde tutmamız gerekiyor. Bunları yapabilmemiz için de bize yardımcı olan bir çok insan var aslında. İzleyebileceğiniz canlı konserleri bu yazıda sürekli güncelliyoruz. Mesleğini topluluklara seslenerek yapan tiyatrocular, eğitmenler, komedyenler hatta psikologlar bu süreçte sosyal medya hesaplarından takipçilerine sesleniyor. Yalnız olmadığımızı hatırlatarak hayatımızı güzelleştiren bu hesapları takipte kalmanızı öneririz.

 

Vücudunuzu Zinde Tutun!

Lale Kart Instagram hesabı üzerinden 31 Mart Salı günü 13:00’da Ayşegül Kavutçu ile Tüm Vücut dersini canlı veriyor.

https://www.instagram.com/p/B-XE0iGgPOm/

Sait Halim Paşa yalısında gerçekleştirilen Yalıda Yoga serisinin eğitmenlerinden Şebnem Akbulut her gün 8:30’da yoga dersleri veriyor.

Katılmak İçin: Youtube, Instagram

Corona günlerinde Yoga Terapi Canlı Yayını | Sebnem Akbulut Yogha

Mutfak Sırları Bitmez

MSA eğitmenlerinden Efe Çakıroğlu hafta içi her gün öğrencilerine ders vermeye devam ediyor. Bir farkla, siz de bu dersleri dinleme şansını elde ediyorsunuz! Akıcı konuşma temposuyla her türlü ansiklopedik bilgiyi şerbet kıvamında anlatan Efe Şef’in derslerinin bağımlısı olabilirsiniz.

İzlemek için: Instagram

Uzaktan Psikolojik Destek

Lafa Tuttuk serisinde konuk ettiğimiz Psikolog Özden Öz Uslu bu süreçte psikolojik danışmanlık verebileceğini duyurdu. Kendisine Instagram’dan mesaj atarak sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Sevdiğimiz komedyenlerden Deniz Özturhan  Kaan Sezyum ile birlikte uzun zamandır devam ettiği Saygıdeğer Eşim radyo programını yakın zamanda podcast olarak yayınlamaya başlamıştı. İkilinin evlilikleri bitse de program devam ediyor! Saygıdeğer Eski Eşim podcastini Youtube’dan takip edebilirsiniz.

Saygıdeğer Eski Eşim 03 Karantinaya Giriş

Perde Asla Kapanmaz!

Tiyatrocular da sahne dışındaki zamanı yaratıcı işlerle geçirmeye devam ediyorlar.

Fırat Tanış her gün yaptığı sohbetlerle Instagram hesabı üzerinden evinize konuk olabilir.

Genco Erkal‘ın benzersiz sesinden şiir dinlemek isterseniz hesabını mutlaka takibe alın.

Kumbaracı50 tiyatro ekibi Altıdan Sonra Tiyatro konseptlerine devam ediyorlar. Farklı konuklarla tiyatro üzerine sohbetleri izlemek için Youtube’dan abone olabilirsiniz.

Çocuklara Özel İçerikler

Kağıt sanatçısı Sabahat Karcı Instagram kanalında çocuklara özel çalışmalar paylaşıyor. Örneğin kağıttan üç boyutlu su kaplumbağası nasıl yapılır sorusunu şu postta görebilirsiniz.

Çocuklar için şarkılar yazan Şubadap Çocuk ekibi internetten ilk canlı konserlerini geçtiğimiz günlerde verdi. Yeni konserler için grubu takipte kalın.

Takip etmek için: Youtube

 

Belgesel İzlemek İsteyenlere

Bağımsız belgeselcilerin katılımıyla düzenlenen Documentarist film festivali bu sene gösterimlerini internete taşıdı. Her gün belli filmleri Vimeo üzerinden paylaşan festivalin programında hem Türkiye’den hem de dünyadan bir çok belgesel var.

Takip etmek için: Facebook