MÜZİK

Taze Bir Ses: Yasin Ekmen

#TazeBirSes yazılarını takipte kal. Keşif yolculuğumuza sen de katıl. Bu seferki taze sesimiz: şarkı sözü dahisi Yasin Ekmen!

Taze Bir Ses serisinin daha önceki yazılarında paylaştığımız isimleri bir yerlerden duymuş olabilirsiniz ama bu sefer mercek altına altına aldığımız ismi tanıma ihtimaliniz az. Sizi, herkesten önce keşfedeceğiniz, kendisi ünlü olunca “Onu ilk ben keşfettim abii” diye hava atabileceğiniz yetenekli bir isimle tanıştıralım.

Yasin Ekmen’in şarkılarının öne çıkan öğesi, şarkı sözleri. Şarkı sözlerini kendisi yazıyor, besteleri kendisi yapıyor. Yeni nesil müzisyenler gibi onun için de tek kişilik dev kadro diyebiliriz. Yasin’in şarkı sözlerindeki keder, alt yapılardaki umutlu melodilerle nötr’leniyor. Ortaya çıkan şarkılar keder ve umut arasında gidip geliyor.

Çıplak Ayak

Onu tanımamızı sağlayan ilk şarkısı Çıplak Ayak! Balkona çıplak ayakla çıktığımız o ılık havaların hissiyatı bir şarkıya ne kadar geçebilirse, bu şarkı da içimize o kadar geçiyor.

Yeri gelir kuşlar benim için uçar
Kimi zaman eskilerin ahı tutar
Sen gülene dek, ben susana dek
Bitmez bu nazar
Tam ortasındayız yine çelişkinin
Ne anlamı var ki böyle ilişkinin

Yasin Ekmen - Çıplak Ayak


Tadım Yok

Aramızda tadı olmayanlar, evde tek başına oturup da ruhuna çay demleyenler varsa bu şarkıyı kendilerine marş yapabilir.

Bugün evde kimse yok
Bugün evde çıt ses yok
Bugün evde biz bize
Ruhum çay demle bize


Ama Olsun

Son yayınladığı şarkıda ritim biraz yükseldi. Sözler yine kalbimizin tam ortasında yer buluyor kendine. Yani Yasin Ekmen yine derdimize ortak oluyor. Ya da belki de biz onun derdine ortak oluyoruz.

Yarılıyım, yaralarım acı verecek
Sen dönünce hepsi iyileşecek
ama olsun
Yerinde dursun herkes
Tavırlıyım, tavırlarım incitecek
Gücümüz kalmadı ittirecek
Ama olsun
Yolunda bulsun herkes


Şimdilik az ama öz şarkılar yapmaya devam ediyor. Şarkılarını da basitlikten uzak, kısa film tadına sofistike kliplerle Youtube’da paylaşıyor. Yasin’i Spotify veya Youtube’tan takip edebilirsiniz.