MÜZİK

Evde dans!

Spor yapmaya üşenip kalori yakmak isteyenler, dans pistlerini özleyenler, konserlerde kendi stillerinde sağa sola sallananlar... Hadi gelin evde dans edelim.

Konserlerde serbest stillerde dans edeceğimiz, festivallerde hoplayıp zıplayacağımız günler gelene kadar evde dans edebiliriz. Eğer nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız, aşağıdaki videoları kendinize referans alabilirsiniz.

Dans ederek hem spor yaptığınızı hem de stres attığınızı unutmayın. Şimdiden iyi eğlenceler!

Just Dance

Daha önce video oyunları listesinde bahsettiğimiz Just Dance, aslında bir video oyunu. Fakat evinizde oyun konsolu yoksa yine de Youtube’taki Just Dance videolarını izleyerek istediğiniz şarkıda dans edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, Just Dance’in Youtube kanalına gitmek ve dans etmek istediğiniz şarkıyı seçmek. Ardından koreografiyi takip ederek eğlenmeye başlayabilirsiniz.

https://youtu.be/jYoLNSzaUOQ

Leon on

2015 yılında bütün dans pistlerinin ortak bir şarkısı vardı: Lean On! Bir kez dilinize dolanınca kolay kolay kurtulamayacağınız nakaratı ve klipteki hipnotize edici dans sahneleri bu şarkıyı 2010’ların unutulmaz dans şarkılarından biri yaptı. Aşağıdaki videodan klipteki koreografiyi öğrenebilir, eğlenirken kalori yakabilirsiniz.

Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ) (Dance Tutorial)

Baby shark

Eğer çocuğunuz varsa bu videoyu muhtemelen ezbere biliyorsunuz. Son dönemde 7’den 70’e herkesin diline dolanan Baby Shark şarkısının hareketlerini yaparken çocukluğunuza dönecek ve çok eğleneceksiniz. Garanti ediyoruz.

Baby Shark | Kids Songs and Nursery Rhymes | Animal Songs from Bounce Patrol

Youtube’ta dans dersleri

Erhan Kırca, Youtube kanalında detaylı anlatımlarıyla herkesi dans ettirmeye yemin etmiş gibi. Daha önce denemediyseniz aşağıdaki video ile başlayabilir, basit hareketlerle hip hop öğrenebilirsiniz.

DANSA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN EĞİTİM VİDEOSU | JASON DERULO TALK DİRTY |#HİPHOP BASİT HAREKETLER !

Atiye – Salla

Karantinanıza serotonin katacak bir şarkı ve şarkıya eşlik eden zumba! Tuğra Enfiyeci ve öğrencileri şarkının hakkını vermiş, sıra sizde.

Salla - Atiye | Zumba Dans - Evde Spor

Daha fazlası için kendi zevkinize göre araştırma yapabilirsiniz. Evde kalın, hareketsiz kalmayın.