MÜZİK

En iyi canlı yayın ev konserleri nasıl bulunur?

Sanatçıların çoğu "sosyal mesafe"yi desteklemek adına kendi evlerinde canlı yayın yapıyor ve mini konserler veriyor. Dünyaca ünlü isimlerin başlattığı bu akım ülkemizde de hemen benimsendi.

Bedenimiz kadar psikolojimizi de düşünmemiz gereken bu dönemde yine müziğe ve sanata sığınıyoruz. Sanatçılar da sanatseverlerin müzikten kopmamaları ve sanatın ruhundan beslenmeleri için oturma odalarında başlattıkları canlı yayınlarla mini konserler veriyorlar.

Bu canlı yayınlar çoğalmaya başlayınca hepsini bir araya getirmek ve evinizde konser ruhunu yaşayabilmeniz için siz sanatseverlere ipuçları vermek istedik.#EvdeKal etiketiyle devam eden konserleri bu yazıda bir araya getiriyoruz.

Bu konserler aynı müziği dinleyen insanlar arasında özel bir bağ kurulmasını sağlarken, sanatçılara karşı da farklı bir bakış açısı kazanmamızı sağlıyor. Onların da bizimle aynı duyguda olduğunu belki de ilk kez bu kadar yoğun hissediyoruz.

Planlanan canlı konser tarihleri

4 Haziran Perşembe

Sanatçı: Cem Adrian
Saat: 22:00
Nereden izlenir: Instagram

4 Haziran Perşembe

Sanatçı: The Buckley
Saat: 20:00
Nereden izlenir: Facebook

25 Mayıs Pazartesi

Sanatçı: LP
Saat: 22:00
Nereden izlenir: Instagram

19 Mayıs Salı

Sanatçı: 17. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik festivali
Saat: 12:00 – 21:30
Nereden izlenir: Instagram

15 Mayıs Cuma

Sanatçı: Enis Arıkan
Saat: 21:00
Nereden izlenir: Instagram

12 Mayıs Salı

Sanatçı: Yaşar
Saat: 23:00
Nereden izlenir: Instagram

22 Nisan Çarşamba

Sanatçı: Adamlar
Saat: 22:00
Nereden izlenir: Instagram

Sanatçı: Rolling Stone w/ Lukas Nelson
Saat: 22:00
Nereden izlenir: Instagram

20 Nisan Pazartesi

Sanatçı: The National
Saat: 00:00
Nereden izlenir: YouTube

One World: Together at Home
Saat: 21:00
Nereden izlenir: Farklı dijital platformlar

Sanatçı: Can Bonomo
Saat: 21:00
Nereden izlenir: Instagram

17 Nisan Cuma

Sanatçı: Son Feci Bisiklet
Saat: 21:30
Nereden izlenir: Instagram

Sanatçı: Ticketmaster Homecoming: At Home With Jamie Lenman
Saat: 20:00
Nereden izlenir: Facebook

16 Nisan Perşembe

Sanatçı: Cem Adrian
Saat: 22:30
Nereden izlenir: Instagram

15 Nisan Çarşamba

Sanatçı: Cem Eroğlu
Saat: 20:00
Nereden izlenir: Instagram

14 Nisan Salı

Sanatçı: Charli XCX
Saat: 22:00
Nereden izlenir: Instagram

10 Nisan Cuma

Sanatçı: Gülinler
Saat: 21:30
Nereden izlenir: Instagram

Sanatçı: Alp Ersönmez
Saat: 19:00
Nereden izlenir: AkbankSanat Instagram

Sanatçı: AWOLNATION
Saat: 22:00
Nereden izlenir: Instagram

Her Pazartesi

Metallica

Metallica her pazartesi eski konserlerinden kayıtlar yayınlayacağını açıkladı. Her pazartesi evinizde Metallica performansını hissetmek isterseniz, kendilerini YouTube ve Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.

Her Salı

Açık Koltuk

Zeynep Bastık’ın akustik konser projesi “Açık Koltuk” her Salı 22:00’da canlı yayınlarına devam ediyor. Her bölümde faklı sesler dinleyebileceğiniz bu seriyi instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

İş Sanat

İş Sanat, geçmiş konser kayıtlarını YouTube üzerinden müzikseverlere ulaştırıyor. Serinin ilk videosu Mayıs 2018’de gerçekleşen “Neşet Ertaş’a Senfonik Saygı Duruşu” konserinin kaydı oldu. Devamı içi İş Sanat’ın YouTube kanalını takibe alabilirsiniz.


Canlı konserleri nereden bulabilirsin?

Sanatçıları takip et

Bunun en kolay yolu sevdiğin isimleri sosyal medyadan takip etmek. Hayran olduğun sanatçıları Instagram, YouTube, Twitter gibi platformlardan takip etme alışkanlığın yoksa, takibe hemen başlamanı öneririz. Çoğu isim canlı konserlere başlamadan önce haber veriyor, böylece konser saatini kaçırmamış olursun.

Müzik yapım firmalarını takip et

Sevdiğiniz isimler çok büyük yapım şirketlerine değil de bağımsız plak şirketlerine bağlı olabilir. Bu alternatif şirketleri de takip etmen önemli.

Sevdiğin mekanları takip et

Sevilen mekanların çoğu sosyal medyada seni sanatla buluşturmaya devam edecek. Sık sık zaman geçirdiğin favori mekanların sosyal medya hesaplarını takip etmenin tam zamanı!

Bu konu özelinde oluşturulmuş yeni mecraları takipte kal

Festivallere gidemediğimiz bu zor dönemin de bir festivali var: “Stay at Home Festival”  Evde kalma festivali sayesinde açıkhava festivallerinin coşkusunu evinde yaşayabilirsin.

Rolling Stone dergisi “In My Room” adında bir IG TV serisine başladı. Her pazartesi, çarşamba ve cuma bu kanal üzerinden canlı bir konser izleyebilirsin. Serinin ilk konuğu Brian Wilson. Sıradaki konukları biz de merakla bekliyoruz.

Ev konserlerini takip edebileceğin bir Facebook grubu da var. Corona Concerts adı verilen bu FB grubundan güncel konserler hakkında bilgi alabilirsin.


Şimdiye kadar canlı yayınlanmış en iyi ev konserleri

Chris Martin – Coldplay

Chris Martin bu akımın dünyaya yayılması konusunda öncü oldu. Grup üyelerinin farklı yerlerde kalmasından dolayı yayına tek başına başladı ve geçti evindeki piyanonun başına.

Keith Urban

Keith Urban, canlı konserini stüdyo olarak kullandığı garajda verdi. Arka plandaki gitarlar bu ev konserine gerçek bir Rock’n Roll havası katıyor aslında. Videoda Nicole Kidman’ın dans ettiğini de görebilirsiniz. :) Bu yayını gerçekleştirdiği akşam aslında gerçek bir konserde olacakmış kendisi, fakat konserin iptal olması onun hayranlarıyla buluşmasına engel olmamış!

View this post on Instagram

#InstaBand

A post shared by Keith Urban (@keithurban) on

P!nk

Gitar ve piyano eşliğinde leziz bir akustik performans dinlemek isteyenler P!nk’in ev konseriyle tüylerini diken diken edebilir. Video yaklaşık 3 milyon kişi tarafından izlenmiş ve izlenmeye devam ediyor.

John Legend

John Legend Chris Martin’in #EvdeKal çağrısına cevap olarak 1 saatlik bir set ile kamera karşısına geçti. “Sosyal mesafe önemli fakat bu durum sıkıcı olmak zorunda değil” cümlesiyle diğer sanatçıları da bu konuda cesaretlendirdi.

Bono – U2

Bono ise evden yayın yaptığı canlı bir konserle değil yepyeni bir şarkıyla bu sanatçıların arasında dahil oldu. Şarkıyı da İtalyanlara, İrlandalılara, doktorlara, hemşirelere, kısacası herkese/hepimize ithaf etti.

For the Italians who inspired it… for the Irish… for ANYONE who this St. Patrick’s day is in a tight spot and still singing. For the doctors, nurses, carers on the front line, it's you we’re singing to.Bono

Posted by U2 on Tuesday, March 17, 2020

Lizzo

Lizzo bu canlı yayınlara farklı bir bakış açısı getirdi ve konser yerine meditasyon rehberliği yapmayı tercih etti. Videoda onu flüt çalarken görüyoruz. Sağlıklı düşünebilen bireyler olarak kalmamız için dinleyenlere rehberlik yapıyor. Aslında belki de bu meditasyonu her gün dinlemek gerekir.

Miley Cyrus

Miley Cyrus, Dr Amen ile pozitif kalmanın yöntemlerini anlatmak üzerine canlı yayına geçti. Bu seriye devam edeceğini de duyurdu.

Tame Impala

Tame Impala, yenii albümün tanıtımı kapsamında tura hazırlanıyor. Konser tarihlerinin ertelenmesinin ardından yeni albümünü konserdeymiş gibi yeniden kaydedip Youtube üzerinden yayınladı. 57 dakikalık bu kaydı dinleyerek kendinizi konserdeymiş gibi hissedebilirsiniz.

The Slow Rush In An Imaginary Place


Yalın

Yalın’ın gitarın başına geçip muhteşem sesiyle canlı yayın yaptığını görmüşsünüzdür. Canlı izleyemediyseniz bile videosunu izlemişsinizdir diye tahmin ediyoruz. Teşekkürler Yalın!

Gülsin Onay

Dinleyemeye doyamadığımız Gülsin Onay da Twitter üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayınlarla, müzikseverleri evinde ağırlıyor. Belki de her şeyden çok müziğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde ev konserlerine devam edeceğinin sözünü de verdi.

Cenk Erdoğan

Türkiye’nin en değerli müzisyenlerinden Cenk Erdoğan’ın bar taburesi üzerinden yaptığı muazzam ev konserini unutmayalım. Yenilerini kaçırmamak için kendisinin Instagram hesabını takip edebilirsin.

Birim Erol

Sadece konser değil farklı sanat disiplinleri için de canlı yayınlar yapılıyor. Resim, müzik ve dansa dokunan performanslar ilginizi çekiyorsa Birim Erol’un Instagram hesabını inceleyebilirsin. Kendisi performanslarına 25 ve 27 Mart 21:00’da canlı yayınlarla devam edecekmiş.

Hozier

Hozier de Dünya Sağlık Örgütüyle işbirliği kapsamında Instagram’da canlı konser veren sanatçılardan biri!

Hexe Music & Hood Base

21 Mart’ta, tüm gün boyunca süren festival gibi bir proje vardı. Hexe Music ve Hood Base ortaklığında 14 farklı sanatçı tüm gün süren canlı yayınlar yaptılar.

View this post on Instagram

Who’s in a bunker? #1 21 Mart Cumartesi günü HOOD Base ve Hexe Music ortak programlamasıyla, sanatçıların kendi profilleri üzerinden, tüm gün sürecek bir live stream konser maratonu düzenliyoruz. Müzik bizi iyileştirsin ♥️ . 13:00 Nilipek. / @nilipekkimki 13:30 Live From HOOD Base w. @manyetikbant 14:00 Nilgün Özer / @afflatuse 15:00 In Hoodies / @inhoodies 16:00 Make Mama Proud / @make.mama.proud 17:00 Onat Önol / @onatonol 18:00 Ponza / @ponza_the_band 19:00 Flower Room / @flowerroomband 20:00 Mind Shifter / @mindshiftermusic 21:00 Cava Grande / @cavagrandemusic 21:30 Selin Sümbültepe / @selosumba 22:00 Anıl Aydın / @linanil 22:30 Özgün Semerci / @ozgunsemerci 23:00 Ali Gem / @aligemofficial 23:30 Akkor / @akkorofficial . İllustrasyon: @ekmelayar . #whosinabunker #hoodbase #hexefamily #alonewitheverybody . @hood_base @hexemusicist

A post shared by Hexe Music (@hexemusicist) on

Third Man Record

Jack White’ın sahip olduğu Plak şirketi Third Man Record da Youtube üzerinden günlük canlı yayınlar yapacağını duyurdu. İlk konuğu Luke Schneider’ın performansını aşağıya bırakıyoruz. Devamını YouTube üzerinden takip edebilirsiniz.

Third Man Public Access - Episode 1 Luke Schneider

Ziynet Sali

Her konserinde müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaşatan Ziynet Sali de #EvdeKal etiketiyle canlı yayına geçen sanatçılardan biriydi.

Gökhan Türkmen

Canlı performanslarıyla her zaman ses getiren Gökhan Türkmen 22 Mart’ta canlı yayındaydı.

Sıla

Sıla, bu konserlere ilk başlayanlardan. Öyle gözüküyor ki Sıla, #EvdeKal serisine devam edecek!

Years&Years

Bu yaz One Love’da dinleme imkanı bulduğumuz Years&Years 23 Mart’ta piyanosunun başında sevenleriyle buluştu. Yaşadığımız durumun aslında “sosyal mesafe” değil “fiziki mesafe” olduğunu söyledi. Aslında çok haklı. Sosyalleşmeye devam ediyoruz, yalnızca fiziksel olarak bir arada değiliz.

Can Oflaz

Can Oflaz 24 Mart Salı akşam instagram üzerinden canlı yayındaydı.

Emir Can İğrek

Evde ziyaretimize gelen sanatçılardan bir diğeri Emir Can İğrek. Kendisi ccanlı yayınladığı konser öncesi tüm takipçilerine istek parçaları sordu ve 24 Mart’taki setlist’ini ona göre hazırladı.

Cem Adrian

24 Mart Salı akşamı on binlerce kişi Cem Adrian’ın canlı yayınına bağlandı. Devamı için takipte kalalım. Aşağıdaki notu konserin ardından paylaştı.

“Dün gece YouTube/cemadrian kanalımızdan gerçekleştidiğimiz “EVDEN CANLI” konserlerimizin ilki, aynı anda 50.000 ve toplam yaklaşık 200.000 dinleyici dostumuz tarafından canlı olarak izlendi ve Türkiye’de en çok izlenen videolar arasında 2. oldu. “Çok İzlenme / Çok Dinlenme ile kafayı bozmamış biri olarak” sadece şunu söylemek isterim ki “ÇOK ÖZLENMEK” harika bir duygu… İnanın biz de sizi “ÇOK ÖZLEDİK” bir süre daha evlerimizdeyiz… Evden Canlı Konserlerle sizlerle olmaya devam edeceğiz… İkinci konserin tarihini yakında duyuracağım… “

Athena

Gökhan Özoğuz, muhabbetli geçen canlı yayın konserinin ardından, bu konserlerin devam edeceğini de duyurdu.

Bu mini konserlerin daha fazlasına ulaşmak için yukarıdaki ipuçlarını unutma. Sevdiğin sanatçıları sosyal medyadan takip ederek, bu dönemde onlarla etkileşim halinde kalabilirsin!

Bu içeriği yeni ev konserleriyle güncellemeye devam edeceğiz, takip etmeye devam edin. [Son güncelleme: 02.06.2020 13:29]