YAŞAM

Radarımıza giren podcastler!

Yeni çağın bize kazandırdığı podcastler aslında çok kişisel deneyimler. Diyelim ki bir podcast’i çok beğendiniz ve onu arkadaşınıza önerdiniz. Beğendiğiniz podcastin arkadaşınızda aynı etkiyi yaratmaması çok olası. Ama biz yine de son zamanlarda radarımıza giren ve ilgimizi çeken podcast serilerini sizinle paylaşmak istedik. Kim bilir belki de içlerinden biri, sizi bu garip dönemlerde iyi hissettirecek.

PSİKİYATRİ ve DUVARIN ARDI
Dr. Cengiz Arca tarafından yayınlanan bu seri, psikiyatriyle ilgili soruları olanlar için çok iyi hazırlanmış bir rehber. Kendi kendine düşünen, hayatın anlamını sorgulayan herkes bu podcast serisinden faydalanmalı.

BU MU YANİ?
Kurumsal kariyerlerini çöpe atıp hayallerinin peşinde koşan ama bunu yaparken de sağlam tahtaya basan iki çocukluk arkadaşı Oğuzhan ve Zuat’ın insana çok şey katan sohbetlerini de listemize ekleyelim. Hayata dair soruları sorarken bir yandan da bilimsel verilerden yararlandıkları için gönül rahatlığıyla kulak kabartabilirsiniz. :)

OLUMLU DÜNYA
Çok Da Fifi stand-up ekibinden aşina olduğumuz Deniz Özturhan’ın şakası bol podcast serisi, her şeyin eleştirildiği bu dünyaya ılık bir rüzgar gibi esiyor. Geçtiğimiz senelerde kendisiyle yaptığımız röportajı izlemek isterseniz bağlantıya tıklayabilirsiniz.

ESMİYOR
İklim krizini 7’den 70’e herkesin anlayabileceği şekilde anlatan Esmiyor Podcast, 30 dakikalık bölümlerine her hafta alanında uzman bir konuğu davet ederek bizleri aydınlatıyor. İklim krizine karşı bireysel olarak ne yapabilirim diye düşünenlerdenseniz, cevabımız: Bu podcasti dinleyerek işe başlayabilirsiniz.

PAZAR MELANKOLİSİ
Pazar akşamları yaşanan melankolinin Pazartesi Sendromu’ndan daha bunaltıcı olduğunu iddia eden Podcast serisi. Her pazar farklı bir konu hakkında kafa yoruyor. Siz de benzer hislerdeyseniz bu samimi podcast bölümlerine kulak kabartabilirsiniz.

BONUS:

Eğer podcast dinlemeyi seviyorsanız absürd bir podcast hikayesini anlatan bu diziyi de sevebilirsiniz: Only Murders in the Building

Daha önce önerdiğimiz farklı podcast serilerini keşfetmek istersen bağlantıya tıkla!