YAŞAM

Ülkemizdeki En Popüler 5 Podcast

Ülkemizde ki en popüler 5 podcast sizlerle, keyifli okumalar...

Son yıllarda giderek artan podcast kültürü ülkemizi de etkisi altına aldı.

Son yirmi yılda hayatımıza giren podcastlerin bu kadar ilgi görmesinin en büyük sebebi, kolay ve hızlı erişime sahip olması. Dilediğiniz her yerde kulaklığınızı takıp podcast dünyasına adım atabilirsiniz…

Son zamanların en popüler podcast yayınlarını sizler için derledik.

Podcast’in Tarihçesi

2000’li yıllarda hayatımıza giren podcast , “iPod” sözcüğündeki pod ve broadcast sözcüklerinden oluşturulmuştur. İlk başta iPod için geliştirilmiş olan podcastler, günümüzde tüm platformlar ve tüm konuları kanatları altına almış durumda.

Genellikle eğlence amaçlı kullanılsa da son yıllarda eğitim ve iş için kullanımı da yaygınlaştı. Özellikle genel kültür artırmaya yönelik içerikler fazlasıyla çoğaldı.

Ülkemizde en popüler olan podcastleri sizin için derledik.

1- Ortamlarda Satılacak Bilgi

“Ortamlarda Satılacak Bilgi” podcasti hayatın her alanından, genel kültürümüzü artırmaya yönelik bilgiler içeriyor. Genel olarak; kültür, yaşam, sanat, kişisel gelişim, film, belgesel, kitap ve daha nicesini kapsayan konular ile ilgili bilgiler veren podcast, eğitim alanında birinci sırada.

Dikkat çekici konu başlıkları ve içeriğiyle gün geçtikçe popülerliği artan bu muazzam podcast serisine göz atmanızı tavsiye ederim.

Adından da anlaşılacağı üzere, yeni bir ortama girdiğinizde bu podcastten dinlediğiniz bilgileri satabilirsiniz!

2- Meksika Açmazı

Ünlü radyo programcısı Mesut Süre, başarılı komedyenler: Fazlı Polat ve Anlatanadam lakaplı İbrahim Türker, Meksika Açmazı’nda cevabı olmayan sorulara çözüm arıyorlar.

İlk podcastlerini 9 Eylül 2021’de yayınlayan bu üçlü, esprileri ve sürükleyici muhabbetleriyle komedi ihtiyacımızı karşılamaya devam ediyor.

Ayrı ayrı stand-up gösterileri gerçekleştiren komedyenlerin bir araya gelince ne kadar da uyumlu olduklarını kanıtlayan podcast serisi, komedi kategorisinde birinci sırada!

Bu yoğun ilginin sonucunda, mizah seviyemizi arşa çıkartan üçlü artık sadece podcastlerde değil sahnelerde de bir arada!

3- Merdiven Altı Terapi

2 Şubat 2020’de ilk bölümü yayınlanan ünlü podcast serisi Deniz Dülgeroğlu tarafından yayınlanıyor. Podcastlerinde psikoloji üzerine yoğunlaşan Dülgeroğlu, diş hekimliğini uzaya fırlatan başarılı bir reklam yazarı.

Bu ünlü seriye “Siz geceleri uyuyabilin diye ben uyumayıp dertlerinizi düşünüyorum.” aforizması ile başlayan Dülgeroğlu, şu an Türkiye’nin en çok dinlenen podcast serilerinden birine sahip.

Deniz Dülgeroğlu’nun kendi hayat hikayesini ve yaşadığı dönüm noktalarını, toplumumuzdaki yansımalarını da ele alarak anlattığı “Merdiven Altı Terapi” podcast serisi aynı zamanda dinleyicileri de içsel bir sorgulamaya itiyor.

Sağlık ve fitness kategorisinde birinci olan bu podcast serisi, hayatı bize her yönüyle sunmaya devam ediyor.

4- Barış Özcan İle 111 Hz

Ünlü Youtube içerik üreticisi Barış Özcan’ın, ilk bölümünü 30 Haziran 2021’de yayınladığı podcast serisi kısa sürede listelerin zirvesine tırmandı.

Yıllardır Youtube’da bilim ve teknoloji üzerine içerik üreten Barış Özcan, podcast serisinde de sanat, tasarım ve teknoloji üzerine hikayeler anlatmaya devam ediyor.

Ufkunuzu açacak bilgiler veren ve dinlerken sizi bilim dolu bir yolculuğa çıkaran podcast serisi, dinleyicilerine her bölüm farklı deneyimler sunuyor.

İlgi çekici konuları ve zengin içeriğiyle kısa sürede popülerlik kazanan podcast serisi, müzik ve teknoloji kategorisinde birinci sırada!

5- Kendine İyi Davran

Ünlü Klinik Psikolog Beyhan Budak, yıllardır Youtube’da psikoloji üzerine içerikler üretiyor. Aynı zamanda Youtube videolarının ses kayıtlarını paylaştığı podcast serisine de yıllardır farklı konular hazırlayarak içeriğini zenginleştiriyor.

“Kendini keşfet, motive ol ve yüzleş.” mottosuyla sık sık yeni bölüm paylaşan Budak, hayattaki birçok zorluğu ve bunların psikolojik yansımalarını bize anlatmaya devam ediyor.

Dinleyicilerin kalbine dokunan içerikleri ile “Kendine İyi Davran”  bugün büyük ilgi gören podcastler arasında yer alıyor.

Yıllara meydan okuyan “Kendine İyi Bak” podcast serisi eğitim kategorisinde birinci sırada!

Radarımıza giren farklı podcastlere göz attığımız diğer yazıya da göz atmayı unutmayın.