Eğitim

Yeni Bir Dil Öğrenmenin En Kolay Yolu: Ko-Ko Tekniği

Yeni bir dil öğrenmenin en hızlı yolu: Ko-Ko Tekniği ile ilgili bütün detaylar burada!

Yeni bir dil öğrenmek, birçok insanın korkulu rüyası. Aynı zamanda, modern dünya şartlarında ne kadar çok yabancı dil bilirseniz o kadar avantajlı konumda oluyoruz.

Peki, yabancı dil öğrenme aşamasında geliştirmeniz gereken kaç beceri vardır? Bir dilin öğrenme aşamaları okuma, yazma, dinleme ve konuşma olmak üzere dört beceriden oluşuyor. Bu becerilerin gelişebilmesi için bolca zamana ve pratiğe ihtiyaç var.

“Yeni bir dili nasıl en kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebiliriz?” sorusunun pek çok farklı cevabı var. Bu konuda birçok yöntem ve teknik bulunduğu için insanlar hangisini tercih etmeleri gerektiği noktasında zorluk yaşıyorlar.

Tam bu noktada devreye Ko-Ko tekniği giriyor… Gelin, detaylara beraber bakalım.

Ko-Ko Tekniği Nedir?

Son yıllarda popülaritesi giderek artan Ko-Ko tekniği, uzun yıllardır yabancı dil öğrenmek isteyenlerin başvurduğu bir yol.

Asıl anlamı “korkusuzca konuş” olan Ko-Ko tekniği diğer yöntemlere oranla çok daha etkili ve kısa süreli bir yöntemdir. Çünkü bu tekniğin asıl sahibi çocuklar. Nasıl mı? Araştırmalara göre bir dili en hızlı öğrenebilen yaş grubu, çocuk yaş grubudur.

Peki, neden? Çünkü çocuklar yetişkinlerin sahip olduğu korkulara, endişelere sahip değil. Dolayısıyla yabancı bir dili konuşmaya çalışmaktan, hata yapmaktan çekinmezler ve böylece o dilde giderek kusursuzlaşırlar.

Oysa yetişkinler öyle mi? Ya yanlış telaffuz edersem, söylemek istediklerim anlaşılmazsa benzeri birçok soruyla cebelleşir dururlar ve bu durum onların yabancı dil öğrenme sürecini de yavaşlatır.

Peki Ko-Ko Tekniği Nasıl Uygulanır?

Ko-Ko tekniği, yabancı dil öğrenme aşamalarından olan ve belki de en zor geliştirilen “konuşma” becerisi üzerine yoğunlaşır. Bu noktada en önemlisi korkmadan konuşmaktır. Bu beceriyi edinebilmek için çok sık pratik yapılması gerekmektedir. Peki, nasıl?

Konuşma becerisini geliştirebilmek için en temelde o dili konuşan birisiyle iletişim halinde olunmalıdır. Bu iletişimi sağlayan birkaç site ve uygulama mevcut. Kolay bir araştırmayla size en uygun olanına ulaşabilirsiniz.

Bunların yanı sıra kendi kendine konuşmak ve bu konuşmayı ses kaydına almak ve daha sonrasında bu ses kaydını dinlemek de hatalarınızı fark etmenizi sağlar.

“Maruz Kalmak”

Yabancı bir dili öğrenebilmenin en hızlı yollarından biri nedir? O dile maruz kalmak… Ama her anlamda; sürekli duymak, yazmak, okumak ve konuşmaya çalışmak.

  1. Yabancı dilde altyazılı film veya dizi izlemek.
  2. Öğrenmek istenilen dili konuşabilen yabancı arkadaşlar edinmek ve sık sık konuşma pratiği yapmak.
  3. Yabancı dil ile ilgili öğretici YouTube videoları izlemek.
  4. Öğrenilmek istenilen dilin konuşulduğu ülkelere ziyarette bulunmak.
  5. Müzik ve podcastler dinlemek.

En çok öğrenilmek istenen dillerden biri olan İngilizcenizi geliştirebileceğiniz podcastlere göz atmayı unutmayın.

Bu 5 maddenin yanı sıra Ko-Ko tekniğine yabancı dil öğrenme aşamasında yer verirseniz başarı kaçınılmaz olacaktır!