Güncel

Son Ders Zili Çaldı: Ara Tatil Başladı!

Herkesin bildiği ama unuttuğu motivasyon kaynaklarını hatırlayalım!

Yılın ilk ara tatili başladı. 14 – 18 Kasım tarihlerini kapsayan ara tatil dönemi, hafta sonunun da dahil edilmesiyle tam bir hafta sürecek. Motivasyon toplamak için oldukça yeterli bir süre. Gelin İngilizce derslerinin popüler konusu ‘’Ara tatilde neler yaptınız?’’ sorusuna birlikte hazırlanalım.

Herkesin bildiği ama unuttuğu basit tüyolarla tatili zenginleştirmek isteyenleri buraya alalım!

Eğlencenin Diğer Adı: Konserler

Bir tatili renklendirmenin en kolay yolu: Konserler.

Derslere, birbirinden eğlenceli konserlerle kısa bir ara veriyoruz. Ozbi, Dedublüman, Sefo ve KÖFN gibi popüler isimlerden Yaşar, Ezginin Günlüğü ve Cem Adrian gibi klasiklere… Yılın ilk ara tatilini en sevdiğin şarkılara canlı canlı eşlik ederek değerlendir. Unutma; müziğin iyileştirici gücü, tatilde motivasyonunu artırmana da yardımcı olur.

Ara Tatilin İlk Perdesi: Tiyatrolar ve Müzikaller

Arkadaş grubuyla yapılabilecek belki de en kaliteli etkinlik: Tiyatroya ya da müzikale gitmek.

Kafanızı derslerden uzaklaştırmak ve yeni hikayelerle tanışmak için size birkaç önerimiz var: 7 Kocalı Hürmüz, Amadeus, Notre Dame’in Kamburu Müzikali, Bir Delinin Hatıra Defteri ve çok daha fazlası… Usta oyunculardan uygulamalı edebiyat dersleri, üstelik oyun sonunda sınav yok!

Instagram Postları İçin En İyi Nokta: Sergiler

Fotoğraflarınıza estetik bir görünüm kazandırmak için şehrin sevilen sergilerine göz atmayı unutma. Tabii bunu sadece Instagram gönderilerin için önermiyoruz, sanat her zaman besleyici bir disiplin olarak hayatımızda!

Hemen bir örnek verelim. 3. IAAF İstanbul Sanat ve Antika Fuarı öğrencilere kapılarını açıyor. 20 Kasım’a kadar sürecek olan sergide antikalar, mücevherler ve özel tasarım objeler yer alıyor. Rotamızsa Lütfi Kırdar Sergi Sarayı.

Tatilde Uygulamalı Eğitim: Workshoplar

Ara verdiğinde bile çalışmaya devam edenlerdensen workshoplar tam da sana göre. İlgi alanını belirle ve sana uygun atölyeleri keşfet.

Eataly Mutfak Atölyesi workshoplarıyla İtalyan mutfağının püf noktalarını öğrenebilirsin! Detaylar için daha önce yazdığımız içeriğe göz atmayı unutma.

Masterpiece sanat etkinlikleri ile Türkiye’nin birçok şehrinde heykel ve resim workshopları seni bekliyor!

Bu tatilde yeni lezzetler deneyebilir ya da sanatsal yönünü ortaya çıkarabilirsin, şimdiden iyi eğlenceler!

Yeni Dünyalar Keşfet: Kitaplar

Okulun bir elini tatilde de tutmaya devam edebilirsin. Üstelik yeni hikayeler ve insanlarla tanışarak.

Sonbaharın büyüleyici atmosferine kahven ve kitabınla eşlik etmeyi ihmal etme. Ne okuyacağına karar veremiyorsan blog yazımızdan fikir edinebilirsin: Sonbaharın Hüznüne Yakışan 10 Kitap.

Dijital Sohbetler: Podcastler

Tatil, uzaklaşmak, ara vermek ve biraz da dinlenmek. Kendiyle baş başa kalmak isteyenler için popüler kültürün en güzel hediyesi: podcastler. Hayal edebileceğiniz tüm konu başlıklarında samimi podcastlere ulaşabilir ve dijital arkadaşlar edinebilirsin. Podcast, önerilerini derlediğimiz yazımıza göz atabilirsin.

Zinde Kal: Spor

1 haftalık uzun bir yenilenme süreci. Tatilde aktif olmak okula daha zinde dönmene yardımcı olur. Koşmak, yürüyüşe çıkmak, dans etmek, fitness yapmak, basketbol oynamak ya da yoga yapmak. Hatta sana hemen şahane bir yoga etkinliği önerelim:

Motivasyonuna en uygun aktiviteyi seç ve harekete geç. Beden derslerinde bize teşekkür edeceksin. (:

Kendine Dön: Meditasyon

Popüler kültürün genç jenerasyona aşıladığı belki de en güzel hareket: Kişisel farkındalık. Bu tatilde kendinle baş başa kalacağın etkinlikler yapmaya özen göster. Kısa bir yürüyüş, rahatlatıcı müzikler ve meditasyon. Günlük tutmak ya da içinizden geçenleri not almak okul dönemi için iyi bir motivasyon kaynağı olabilir.