Sanat

En iyi podcast önerileri

Saatlerce podcast dinlemeyi sevenlerden misin? Doğru yerdesin.

Sosyal mesafemizi koruyarak evde kaldığımız bu süreçte, film-dizi izlemenin, kitap okumanın, evde spor yapmanın dışında vaktinizi kaliteli ve eğlencenin geçirmenin en güzel yolu podcast dinlemek…
Biz de size sanat, psikoloji, spor ve eğlence dolu bir podcast rehberi hazırladık.

Film Koması

Bantmag editörü Melikşah Altuntaş’ın hazırladığı, sinefillerin vazgeçilmezi olan podcast, evde kaldığımız bu dönemde artık izleyecek bir fim kalmadı diyenlerin yardımına koşacaktır.

‘Tek Mekanda Geçen Filmler’, ‘Dijital Platformda Neler İzlenir’, ‘2010’ların en iyi film listeleri’ gibi bölüm başlıklarını dinleyerek film listenize yenilerini eklemeye hazır olun.

Spotify, iTunes ve Simplecast üzerinden dinleyebilirsiniz.

KALT’ın Podcast’i

Ozan Akyol ve Erman Çağlar’ın hayat ve insanlık üzerine aklınıza gelebilecek her türlü konuyla ilgili fikir alışverişi yaptıkları podcast, dinleyiciyi hem çok katmanlı esprileriyle güldürüyor hem de aralarındaki sohbet o kadar akıcı ki ikilinin telepatiyle anlaştıklarını düşündürüyor.

Spotify, iTunes ya da Kalt’ın Youtube kanalından sıra dışı sohbetlerini evlerinize taşıyabilirsiniz.

Socrates Dergi

Socrates ekibinin basketbol, futbol, motor sporları ve aklınıza gelebilecek tüm spor dalları hakkında konuştukları podcast spora fanatik çerçeveden bakmayan ve bilgi sahibi olmak isteyen dinleyiciler için biçilmiş kaftan. Son yayınlanan bölümleri Covid-19’un spor dünyasına etkilerini de tartışıyorlar.

Spotify, iTunes ve Soundcloud üzerinden ulaşabilirsiniz.

Psikolog Beyhan Budak

Kendi kendimize sık sık sorduğumuz sorular üzerinden ilerleyen podcast’lerde, Klinik Psikolog Beyhan Budak, motive olmak ve sorularımıza yanıt aramak için bize ilham oluyor.

Beyhan Budak’ın Youtube kanalından ve Spotify’dan dinleyebilirsiniz.

Radyo Tiyatrosu

Geçmişten günümüze bir ışık olan TRT Arşivi’nin  eserlerinden Radyo Tiyatrosu, Zeki Alasya, Tuncel Kurtiz, Müşfik Kenter gibi birçok ünlü ismin seslendirdiği yapımları zamansız bir biçimde yeni nesillere taşıyor. Victur Hugo, Dostoyevski, Molliere gibi ünlü yazarların eserlerini, sevdiğimiz sanatçılardan dinleyeceğiniz bir zaman yolculuğu size iyi gelecek!

Spotify’dan dinleyebilirsiniz.

Nereden Başlasam

Muhabbeti muhteşem ikili, Mirgün Cabas ve Can Kozaoğlu öğrenme hevesinizi canlandırmaya and içmiş. Mitoloji, yapay zeka, rus edebiyatı, sağlıklı beslenme, moda tarihi gibi her daldan bir çok konuyu uzmanlarına sorarak öğrenmeye nereden başlamamız gerektiği sorusuna ışık tutuyorlar.

Yazının devamında İngilizce podcast dinlemeyi sevenler ya da vaktimizin bol olduğu dönemde İngilizcesini geliştirmek isteyenler için 2 önerimiz var.

Espresso English Podcast

İngilizcesini geliştirmek isteyenler için çok güzel bir seri sunan Espresso English Podcast, sabah kahvenizle birlikte dinleyip güzel bir güne başlamak için çok güzel bir alternatif. İngilizcem iyi ama dile özel ilgim var diyenlerdenseniz de kütüphane niteliğinde olan bu podcaste bakmanızı öneririz.

Spotify, iTunes ve espressoenglish.net sayfasından ulaşabilirsiniz.

99% Invisible

Dünya çapında da epey ünlü olan podcast serisi, ‘’Kim olduğunuzun %99’u görünmez ve dokunulmazdır’’ felsefesinden yola çıkarak; tasarım, sanat ve mimarlık konularında bilinmeyen hikayelerini bize sunuyor.

Spotify ve iTunes’tan dinleyebilirsiniz.

No Such Things As Fish

BBC stüdyolarında çekilen podcastte – bunun önemini ses kalitesini duyunca anlayacaksınız- dört deneyimli radyocu o hafta öğrendikleri ilginç bilgileri anlatıp, tartışıyorlar. Tamamen ilginç bilgilerden oluşan, gündem dışı konularda sınırsız geyiğin yapıldığı bu koyu muhabbet İngiliz mizahını sevenlere hitap ediyor.