YAŞAM

2022 Yılının En Favori İçerikleri Sizlerle

2022 Yılının dikkat çekenleri burada!

Sinemadan tiyatro oyununa, kitaptan podcaste… Dopdolu bir yılı geride bırakmamıza çok az kaldı.

Gelin, beraber bu yıl ne tüketmişiz inceleyelim!

Acıların Kadını Bergen’in Biyografi Filmi: Bergen

4 Mart 2022 tarihinde vizyona giren ve Farah Zeynep Abdullah’ın başrolünde yer aldığı Bergen, yaklaşık 5.5 milyon izleyiciyle 2022 yılının en çok izlenilen filmi oldu. Türk arabesk-fantezi şarkıcısı Bergen’in biyografisinin anlatıldığı film büyük beğeni topladı.

Köyden Şehre Göç Hikayesi: Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit

Latife Tekin’in kaleme aldığı Sevgili Arsız Ölüm romanı bu yılda dikkat çeken oyunlar arasındaydı. 2017 yılından beri sahnelerde olan oyun yıllara rağmen ayakta alkışlanmaya devam ediyor. Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle olan savaşını ve ailenin en küçük kızı Dirmit’in hayat mücadelesini izliyoruz. Başrolde Nezaket Erden’in olduğu tek kişilik oyunu canlı izlemeyi kaçırmayın!

Komedinin Yeni Adresi: Gibi

2022 yılının kuşkusuz en çok konuşulan yapımlarından biri Gibi’nin ikinci sezonu oldu. Başrollerinde Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılıç ve Ahmet Kürşat Öçalan’ın yer aldığı dizinin ilk bölümü 1 Ocak 2021’de yayımlandı. Kendilerine has mizah anlayışı ile birçok insanı etkisine alan Gibi, Pantene Altın Kelebek ödüllerinde ‘En İyi Komedi Dizisi’ ödülünü aldı.

Çok Üst Düzey Bir Stand-Up: Özgür Turhan Stand-Up

Yıllardır ürettiği YouTube içerikleri ile bilinen Özgür Turhan, tek kişilik stand-up gösterisi ile bu yılın en rağbet gören etkinliklerden biri haline geldi. Türkiye’nin birçok şehrinde gösterilerine devam eden Özgür Turhan Stand-Up gösterisini kaçırmayın!

Farklı bir bakış açısı: Anne Beni İyileştir – M. Barış Muslu

2022 yılında yayımlanan Anne Beni İyileştir, Barış Muslu’nun evreni nasıl algıladığını ve bakış açısını tamamen değiştiren yepyeni bir bilgiyi anlatıyor. Alerjilerden cilt sorunlarına, özgüven eksikliğinden hiperaktiviteye ve öğrenme güçlüğüne hatta otizme kadar, yüzlerce çocukta muazzam sonuçlar yaratan bu bilgiyi öğrenmek için Anne Beni İyileştir kitabını raflarınıza eklemeyi unutmayın!

Türkçe müziğin zirvesinde “Onlar” var

Türkiye genelinde en çok dinlenilen sanatçı, yıldızı son zamanlarda yükselen genç rapçi UZI oldu. UZI’yi diğer başarılı rap sanatçıları takip etti: Ezhel, Lvbel C5 ve Sefo.

Kadın sanatçılar arasında 5 yıldır hep zirvede olan Sezen Aksu’yu rap müziğin yükselen yıldızı Güneş takip ediyor. Zeynep Bastık ve Melek Mosso’ da listenin devamında yer alıyor.

Podcast dünyasının yıldızı: Ortamlarda Satılacak Bilgi

Podcast kültürünün yeni yeni geliştiği bu zamanlarda ülkemizde birçok kategoride başarılı podcast içerikleri üretiliyor. Bunlardan biri olan Ortamlarda Satılacak Bilgi, genel kültüre dair her şeyin konuşulduğu bir içeriktir. Merve Bayındır’a ait olan bu podcast serisi bu yılın en’lerinden.

Ülkemizde en sevilen podcastlerden bahsettiğimiz yazımıza göz atmayı unutmayın!