MÜZİK

2022 Yazına Damga Vuran Şarkılar

2022 yazını hangi şarkılarla geçirdik? Merak edenleri böyle alalım.

Pandemi kurallarının hafifletilmesi, konserlere geri dönüş ve partiler…

2022 yazı tüm dünya için oldukça renkli bir dönem oldu. Yeni albümler ve belki de yıllarca konuşulacak şarkılar sıcak havalara eşlik etti. İşte 2022 yazını esir alan hit şarkılar.

Dünyada Yaz: Yabancı Hitler

Pop müziğin büyüsü tüm zamanlarda olduğu gibi 2022 yazında da etkisini göstermeye devam etti. İnsanı yakalayan ritimleriyle dikkat çeken pop parçalar, uzun süre listelerin başında yer aldı. Müzik listelerini ikonik dans figürleri ve akımlar takip etti.

2022 yılının en çok konuşulan pop sanatçısı ise hiç kuşkusuz Harry Styles. Sanatçı, yayımladığı ‘’As It Was’’  ve ‘’Watermelon Sugar’’ isimli şarkılarıyla 1 milyarın üzerinde dinlenme elde etti.

Harry Styles - As It Was (Official Video)

Glass Animals’ın ‘’Heat Waves’’ isimli parçası ise sosyal medya platformlarında büyük yankı uyandırdı. Yaklaşık 2 milyar dinlenen parça için birçok akım videosu da çekildi.

2022 yazının konuşulan bir diğer ismiyse Doja Cat. ‘’Woman’’ve ‘’Need to Know’’ isimli parçalarıyla listeleri ele geçiren Doja Cat, başarılı albümleriyle birçok ödülün de sahibi oldu.

İşte Spotify Charts listelerini 3 ay boyunca kuşatan diğer 2022 yaz şarkıları;

  • Olivia Rodrigo – Good 4 u
  • Calvin Harris, Dua Lipa – One Kiss
  • Imanbek, BYOR – Belly Dancer
  • Ckay – Love nwantiti
  • Demi Lovato – Cool for the Summer
  • Regard – Ride It
  • Lizzo – Juice

Ülkemizde Happy Hour Saatleri: Yerli Hitler

Türkiye’de özlenen hareketli yaz günleri 2022 ile geri geldi. Sahnelere dönen sanatçılar yeni bestelerini ve albümlerini hayranlarıyla buluşturdu. Ülkemizde yaz aylarına damgasını vuran sanatçıyı ise tahmin etmek pek zor değil. Karşınızda Zeynep Bastık. Sanatçı yayımladığı ‘’Ara’’ isimli single çalışmasıyla ağustos ayına bomba gibi düştü. Şarkı şimdiden hepimizin dilinde.

2022’nin bir diğer ev sahibi ise hiç kuşkusuz yeni nesil rap müziğin temsilcisi Sefo. Sanatçı ‘’Bonita’’, ‘’yarım kalır’’ ve ‘’ISABELLE’’ isimli şarkılarıyla milyonlarca dinlemeye ulaştı. ‘’Bilmem mi?’’ isimli single çalışması Youtube’da tam 172 milyon dinleyiciye ulaşarak yazın en çok tıklanan şarkıları arasına girdi. EDIS de 2022 yazında müzik listelerindeki yerini korumayı başardı. Sanatçı ‘’Arıyorum’’ isimli single çalışmasıyla yaz akşamlarımızı renklendirdi.

Sizleri 2022 yazının en çok dinlenen türkçe şarkılarıyla baş başa bırakalım;

  • Çakal – İmdat
  • Derya Uluğ – Kanunlar Gibi
  • Ezhel – Nerdesin
  • Güneş – NKBİ
  • Murda, Hadise – İmdat
  • Tarkan – Yap Bi Güzellik
  • Gülşen – Lolipop

Yaz Akşamlarında Soğuk Rüzgarlar: Eskilere Dönüş

2022 yazı tüm dünyada yenilenme süreci olarak tanımlanıyor. Eski alışkanlıklara geri dönmek ve eğlenmeyi yeniden hatırlamak… Bu zor geçiş döneminde ise yaz akşamlarına eski hit parçalar ve slow şarkılar eşlik etti. Tom Odell’ın 2013 yılında yayımlanan ‘’Another Love’’ isimli parçası yeniden gündeme geldi. Sosyal medya platformlarını ele geçiren şarkı, 1 milyar dinlenme barajını aşarak 2022 yazının en çok dinlenen şarkıları arasına girdi.

Yıla damgasını vuran Olivia Rodrigo’nun ‘’Driver license’’ isimli parçası da yaz aylarının en sevilen slow şarkılarından biri oldu. Öyle ki içinde ‘’Traitor’’ ve ‘’Deja vu’’ gibi hitlerin de yer aldığı SOUR albümü, sanatçıya Grammy de dahil olmak üzere birçok ödül kazandırdı.

Ülkemize damgasını vuran isimse ‘’Bi’ Tek Ben Anlarım’’ isimli parçasıyla 60 milyon dinlenen KÖFN ikilisi oldu. ‘’Simge – Aşkın Olayım’’, ‘’Güneş – Suçlarımdan Biri’’, ‘’Can Koç – Gökyüzünü Tutamam’’ ve ‘’Madrigal – Seni Dert Etmeler’’ isimli parçalarsa 2022 yazını ele geçiren hit parçalardan bazıları.

Tüm bu hitleri sizin için tek bir listede topladık. Şimdiden iyi dinlemeler. Daha fazla liste için Spotify hesabımızı takipte kalın.

https://open.spotify.com/playlist/4p21cNHISah094c65EB9eW?si=c38c323042764e71