Sanat

Delirmek an meselesi!

Delilik nedir, nerededir?

Aklımızda mı? Akılsızlıkta mı? Belki de sınırları aşmakla ilgilidir. Zaman zaman herkesin biraz delirmek istediğini söylesek bize katılır mısınız?

Yiğit Özgür’ün meşhur karikatür serisi “Hunililer” delilik kavramını, yıllardır özgürlük, masumiyet ve zekayla bir araya getiriyor. Hunililer, delilikten çok dahilikle güldürüyor bizi.

Bu şahane karakterler bu sezon dergi yapraklarında değil, tiyatro sahnesinde karşımıza çıkıyor. Yönetmen koltuğunda Ezel Akay var. Oyun akıl hastanesinde geçiyor. Salona girdiğiniz andan itibaren hem oyuna hem de bu akıllı delilerin dünyasına dahil oluyorsunuz. İlk dakikadan itibaren yüzünüzde beliren şaşkınlık ve tebessüm, oyunun son anlarına kadar eksilmiyor. Oyun başladığında adaptasyon sorunu yaşayabilirsiniz. Çünkü kendinizi sürreal bir dünyanın içinde bulacaksınız. Sonra bir anda bu dünyanın parçası olduğunuzu hissedeceksiniz.

Sahnenin her alanı, neredeyse karış karış kullanılmış. Sahnenin her köşesinden delilik fışkırıyor. Böyle bir atmosferde kostümlerin sıradan olmasını bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. Kostümlerin absürt ve eğlenceli olması, oyunun mizah seviyesini artırmış. Yünden örülmüş bir huni düşünün mesela. Her ayrıntıya bir çılgınlık saklanmış.

Klasik oyunların dışında, alternatif oyunlar keşfetmeyi seviyorsanız Hunililer size çok iyi gelecek. Bu deli dolu oyun, 2 saat boyunca içinizdeki deliye eşlik edecek!


Belki de hayatı bu kadar ciddiye almaya gerek yoktur. Yiğit Özgür’ün Hunililer’inden öğrenecek çok şey var. Oyunu izleyince bize hak vereceksiniz.

Oyunun performans tarihlerini ve biletlerini buradan inceleyebilirsiniz.