Güncel

Bir vücut komedisi: Bülent ‘Beyin’ Hikâyesi

BKM’den tanıdığımız Bülent Emrah Parlak, izleyicilerin karşısına bu kez çok enteresan bir soruyla çıkıyor: ‘’Beyninizi nasıl bilirdiniz?’’

Komediyi beyinle birleştiren tiyatro oyunu Bülent ‘Beyin’ Hikâyesi, oldukça ilginç bir konuyu mercek altına alıyor: Beynimiz.

Oyun, insan beyninin kızdığında, aşık olduğunda, üzüldüğünde ya da mutlu olduğunda nasıl tepki verdiğini komedi unsurlarıyla harmanlayarak izleyicinin karşısına çıkarıyor.

Oyunun detaylarına geçmeden önce bir başka soruya daha cevap verelim: Peki Bülent Bey’i nasıl biliyoruz?

Bülent Emrah Parlak’ın yükselen kariyeri

Tiyatro ve ekran önü oyunculuğu ile başarılı bir kariyere imza atan Bülent Emrah Parlak, üniversite yıllarında Kamu Yönetimi bölümünü bırakarak Tiyatro bölümüne geçiş yaptı. Eğitimini tamamladıktan sonra BKM Atölye oyuncuları arasına katıldı.

Birkaç küçük projenin ardından 2008 yılında ekranlara gelmeye başlayan Çok Güzel Hareketler Bunlar kadrosuna dahil oldu. Üç yıl boyunca birçok skeçte yer alan Parlak, ülke çapında büyük bir tanınırlık elde etti.

Çok Güzel Hareketler Bunlar 24. Bölüm - Apartmanda Seçim

ÇGHB projesinin ardından Ankara’nın Dikmen’i, Arka Sokaklar ve Gizli Saklı çeşitli dizi projelerinde de yer aldı. Ayrıca Tatlım Tatlım, Eski Köye Yeni Adet ve Prestij Meselesi gibi sinema filmlerinde de oynadı.

Oldukça başarılı bir kariyere sahip olan Parlak, bu kez çok konuşulan bir tiyatro oyunu ile karşımızda! İşte detaylar…

Bülent ‘Beyin’ Hikâyesi ne anlatıyor?

Bülent ‘Beyin’ Hikâyesi isimli tiyatro oyunu, oldukça karmaşık bir yapıya, beynimize, odaklanıyor. Bu oyunun başrolü beyin yani…

Beynimiz bir insan olsaydı nasıl davranırdı? Oyun boyunca bu soruya cevap arıyoruz. Bülent Bey hayatına devam ederken beyni sahneye çıkıyor ve hikâyeye yeniden yön veriyor.

Oyun, sırrı hâlâ tam olarak çözülememiş olan beynimizin gizemli kapılarını aralıyor adeta. Asıl mesele beynin diğer organlarla olan mücadelesi mi, yoksa kendisiyle olan savaşı mı? Tüm cevaplar sadece Bülent ‘Beyin’ Hikâyesi’nde!

Oyunun perde arkası

Tiyatro Bal Porsuğu tarafından sahneye taşınan Bülent ‘Beyin’ Hikâyesi’nde başrolde Bülent Emrah Parlak yer alıyor. Uğraş Güneş’in kaleminden çıkan hikâyenin yönetmen koltuğunda ise Murat Eken oturuyor. Oyunun müzikleri ise başarılı müzisyen Ozbi’ye ait.

Oyunun birçok sürprizle dolu olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki oyun boyunca izleyeceğiniz birçok görüntülü mesaj bulunuyor. Hikâyenin dijital konuk oyuncuları arasında ise birçok ünlü isim yer alıyor.

Burcu Biricik, Sarp Apak, Barış Arduç, Ersin Korkut, Şahin Irmak, Necip Memili, Onur Buldu ve daha birçok sürpriz isim. Oyunun kostüm tasarımları Ceren Eken’in, dekor tasarımı ise Barış Dinçel’in ellerinden çıkıyor.

TEASER! BÜLENT BEY'İN HİKAYESİ..

Oldukça başarılı bir kadroya sahip olan oyunun, ödüllü bir proje olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Direklerarası Seyircileri tarafından oluşturulan “Halk Jürisi” üyelerinin oylarıyla Özgün Yeni Oyun dalında ödül alan tiyatro oyunu, 2018-2019 tiyatro sezonundan bu yana sahnelere damga vurmaya devam ediyor.

Bülent Parlak’ın muhteşem performansıyla yeniden sahneye taşınacak olan oyun, 2024 yılında da birçok şehri ziyaret edecek. Yaklaşan duraklar ise şöyle:

  • 29 Şubat: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi, İstanbul
  • 3 Mayıs: Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi, Bursa

Bülent ‘Beyin’ Hikâyesi’ne konuk olmak için biletlerinizi almayı unutmayın!