MÜZİK

Gazapizm’den Başucu Albümü: HİZA

HİZA etkisi uzun yıllar sürecek başarılı bir albüm. Atlası çöl, efkâr bol, paranoyaları hortlatan bu şarkılar çöplükte dans ettiriyor.

Gazapizm HİZA albümü ile rapini bir üst seviyeye taşımış desek haddimizi aşmış olmayız herhalde. İlk çalışmalarından itibaren klarneti beatlerde kullanım biçimi müziğinin orijinalliğinin temelini oluşturuyordu zaten. Ama HİZA’daki prodüksiyon kalitesi hayli farklı! Albümü açar açmaz Loş Sohbet’te Caner Özyurtlu‘nun da dediği gibi kulaklığı takıp, sinirli sinirli dans etmeye başlamanız an meselesi.

Şarkılarında çoğunlukla tekinsiz sokaklarda gezinip, hayatın herkese eşit davranmadığını şiddetli ritimlerle yüzümüze vuruyor Anıl Acar.  Pisliğin Üstüne Basmışlar ve  Sağı Solu Kes albümün en acımasız şarkılarından. Gaye Su Akyol‘un eşlik ettiği Perişan anasonlu sofralarda şimşek etkisi yaratacak, Cem Adrian ile birlikte yaptığı Yaşanırsa Diye iki ismin vokallerindeki zıtlıkla kafanızı bulandıracak, Deniz Sungur‘lu Efkar da arabeskin çıtasını yukarı taşıyacak.

Gazapizm geçtiğimiz sene yakaladığı popülerliğin getirisini yine müziğine yatırmış. Barış Büyük imzalı özenli masteringi, kimi yerlerde teknoya kayan ritimleriyle rap müziğe ilgi duymayanların da kulak kabartabileceği kaliteli bir albüme imza atmış.

HİZA’dan çıkan ilk klip Pisliğin Üstüne Basmışlar Can Evrenol‘un  imzasını taşıyor. Şarkıdaki koro bölümüyle, klipte su taşıyan çocukların yüz ifadeleri tüyleri diken diken eden bir atmosfer yaratıyor.

Kısacası HİZA etkisi uzun yıllar sürecek başarılı bir albüm.  Türkçe rapin bütün özellikleri taşıyan ama bazı dokunuşlarla Massive Attack gibi grupların esintilerini de taşıyan özenli bir çalışma.  Atlası çöl, efkâr bol, paranoyaları hortlatan bu şarkılar çöplükte dans ettiriyor.

Gazapizm - Pisliğin Üstüne Basmışlar (Official Video)