MÜZİK

Yaza Damga Vuran Gazapizm Senfonisi Yeniden Sahnelerde!

Rap müzik ile klasik müziğin eşsiz uyumu: Gazapizm Senfoni

Müziğin birleştirici yönünü bir kez daha hissettiren Gazapizm Senfoni projesi, rap ve klasik müziği orkestra ile bir araya getiriyor…

Öncelikle Gazapizm Kimdir?

Türkçe rap dünyasına son yıllarda damga vurmuş olan Anıl Acar, bilinen adıyla Gazapizm, Türkçe rap müziğe 2003 yılında başladı. Yıllar içerisinde birçok albüm ve şarkı yayınlayan sanatçı, Çukur adlı dizide “Heyecanı Yok” adlı şarkısının kullanılmasıyla daha fazla tanınmaya başladı. Sanatçının “Heyecanı Yok” parçası 2018’de Altın Kelebek Ödülleri’nde Yılın Şarkısı ödülünün sahibi oldu. Gazapizm, aynı yıl, GQ Türkiye Men Of The Year Ödülleri’nde Yılın Kendini Gösteren Müzisyeni ödülünü kazandı.

Gazapizm - Heyecanı Yok (Official Video) #HeyecanıYok

Yıllar içerisinde ünü giderek artan Gazapizm’in en çok dinlenen şarkıları: “Dünya Bu”, “Gece Sabahın”, “Kalbim Çukurda”, “İsminizi İstiyorlar”.

Senfoni Orkestrası Nedir?

Orkestralar, kendi içinde dallara ayrılır. Bunlardan biri, senfoni orkestrasıdır. Tipik bir senfoni orkestrasında 100’ün üzerinde sanatçı bulunmaktadır ve enstrümanlar yaylı, üflemeli, vurmalı gibi gruplara ayrılır.

Yıllar içerisinde, yerli yabancı pek çok popüler ismin senfoni konserlerine yöneldiğine şahit olduk. Müzikseverlere bambaşka bir konser deneyimi yaşatan senfoni konserleri, farklı tarzları bir araya getirdiği için her defasında büyük ilgi görüyor.

Gazapizm Senfoni Projesi

Rap müzik ve senfoni orkestrasını birleştiren Gazapizm Senfoni İstanbul 2022 projesi, 6 Ağustos 2022’de İstanbul’da ilk defa seyirci karşısına çıktı.

100 kişilik senfoni orkestrasının şefi Orhan Şallıel ve Gazapizm’in bir arada olduğu konser, büyük ses getirdi. Günler öncesinden biletleri tükenen konser, son zamanların en çok konuşulan konserlerinden biri olarak hafızalara kazındı.

Bu ilgi üzerine Gazapizm Senfoni yeniden seyirciyle buluşuyor.

Bu defa kaçırmayın. Şimdiden iyi eğlenceler…