YAŞAM

Evrenin gizemini çözmeye buradan başlayın: NASA Space Adventure Uzay Sergisi

Gerçek bir uzay deneyimi!

NASA’nın 50 yılı aşan araştırmalarını ve deneyimlerini aktaran dünyanın en büyük gezici uzay sergisi, ‘’NASA Space Adventure Uzay Sergisi’’ İstanbul Metropol AVM’ye geliyor. HUPALUPA Expo tarafından ziyaretçileri ile buluşan sergide gerçek boyutlu tarihi koleksiyonlar, VR alanları içeren sergiler ve birçok özel deneyim yer alıyor.

NASA Space Adventure Uzay Sergisi İstanbul’da!

4 yıl içerisinde 12 farklı ülke ile buluşan NASA Space Adventure Uzay Sergisi, 4 milyondan fazla ziyaretçiye ulaştı. Serginin en dikkat çeken ögeleri ise hiç kuşkusuz uzaydan gelen özel parçalar oldu.

VR teknolojisi ile geliştirilmiş, üst düzey teknolojiye sahip interaktif alanlar, uzay yaşamını deneyimlemek isteyen ziyaretçilerin favorisi. Sonuçta uzayın derinlikleriyle temas etmekten bahsediyoruz….

Serginin en ikonik parçası ise: Ay Taşı. Ziyaretçilerin dokunmasına izin verilen gerçek ay taşı, adeta evrenin tüm gerçekliğini gözler önüne seriyor.

Serginin Gözdesi: Uzaydan Gelen Özel Parçalar

Peki bu büyüleyici sergide sizleri bekleyen diğer materyaller neler? Uzayın tozunu üzerinde barından kıyafetler, özel astronot yiyecekleri, 200 parçadan oluşan yazılı kaynaklar ve roketlerin birebir kopyaları… Tam boyutlu uzay aracı modelleri de NASA Space Adventure Uzay Sergisi’nin etkileyici parçaları arasında. Uzayı anlamamıza yardımcı olan serginin ışık tuttuğu bir diğer nokta ise astronotların zorlu yaşamı. Astronotların kıyafetlerini, öğünlerini ve yaşam alanlarını deneyimleme imkanı sunan sergi, rehberler eşliğinde gezilebiliyor. İnsanlığın tüm öyküsüne şahitlik edebileceğiniz etkinlikte VR destekli kozmonot yaşamını da deneyimleyebilirsiniz.

Bir Astronotun Hayatını Deneyimlemek: Simülasyon Programları

Sergide katılabileceğiniz birçok simülasyon programı da mevcut. En çok ilgi gören simülasyon programlarından biri: MULTI-AXIS TRAINER. Bu program sayesinde ziyaretçiler, uzayda yaşanabilecek bir dönüş anını deneyimleyebiliyor. ‘’Özgürlüğün 5 Derecesi’’ isimli program ise bir ortamın sürtünme kuvveti olmayan halini aktarıyor. Ayda bulunma hissiyatı veren ‘’Yer Çekimi Koltuğu’’, saatte 2.000 km hıza ulaşan F18’lerin sürüş deneyimini yaşatıyor. ‘’F18 Pilot Simülatörü’’ programları da sergide karşılaşabileceğiniz diğer etkinliklerden biri.
Peki Mars’ta olmak nasıl bir histir sizce? Cevapları yine bu sergide bulabilirsiniz. Astronot yaşamına ait ögeler size yeterli gelmediyse işte karşınızda Mars Simülatörü. NASA Space Adventure Uzay Sergisi’nin en dikkat çeken aktiviteleri arasında yer alan Mars Simülatörü, astronotların hareket kabiliyetleri ve ortamlara göre yürüyüş şekilleri gibi birçok özel deneyim sunuyor.

NASA Space Adventure Uzay Sergisi