Sanat

Twitter’da Mutlaka Takip Etmeniz Gereken Komedyenler

Tweetleri ile bizleri güldüren komedyenler ve tweetleri burada!

Geçmiş yıllarda bir komedyenle buluşabilmek ve şakalarına eşlik edebilmek için ya yeni bir stand-up gösterisi yayımlanmalıydı ya da yeni bir film vizyona girmeliydi.

Şimdi mi? Şakaya ulaşmanın kolay olduğu yıllara hoş geldiniz.

Tıpkı bizler gibi dijital dünyanın imkanlarından yararlanarak sevenlerine ulaşan ünlü isimler, sosyal medyanın en çok takip edilen hesaplarını oluşturuyor. Kimileri yeni projelerini duyururken kimileri ise gündelik hayatını paylaşıyor. Komedyenlerinki ise tamamen mesleki deformasyon.

Dijital platformlarını ücretsiz bir stand-up kanalı olarak kullanan komedyenler, Twitter’ın en çok etkileşim alan tweetlerinin de sahibi. İşte onlardan bazıları.

1- Cem Yılmaz

Türkiye’nin en sevilen komedyenleri arasında yer alan Cem Yılmaz, kimi zaman tespitleri kimi zamansa insanlara verdiği cevaplarla trendlere girmeyi başarıyor. Muzip kişiliğiyle tanıdığımız Yılmaz, yaklaşık 16 milyon takipçiye sahip Twitter hesabında yazılı gösteriler vermeye devam ediyor.

NASA’nın aradığı ismin Cem Yılmaz olduğundan hiç şüphemiz yok. Cem Yılmaz ve uzay maceraları konulu bir stand-up gösterisi hepimize iyi gelirdi oysa.

Kendisine yapılan eleştirilere verdiği tepkilerle de güldürmeye devam ediyor.

2- Şahan Gökbakar

Twitter’ın çok konuşulan bir diğer ismi ise 3 milyondan fazla takipçisiyle Şahan Gökbakar. Recep İvedik serisiyle gönüllerde taht kuran başarılı oyuncu, İnsan/Baba/Komedyen/Yapımcı biyografisiyle olacakları önceden haber veriyor. Platformu oldukça aktif kullanan Gökbakar, toplumsal olaylar hakkında yaptığı açıklamalar ve muzip eleştirilerle Twitter gündeminden düşmüyor.

https://twitter.com/sgokbakar/status/1611360381653471234

3- Ata Demirer

Evet, sırada literatüre ‘’tek kişilik dev kadro’’ sıfatını kazandıran Ata Demirer var. Eyvah Eyvah serisiyle tanıdığımız başarılı komedyen ve oyuncu Ata Demirer, Twitter’da yaklaşık 7 milyon takipçiye sahip. Futbolla yakından ilgilenen sanatçı maç günleri attığı tweetlerle gergin atmosferi yumuşatmayı başarıyor.

4- Okan Bayülgen

Medyanın belki de en sivri dilli sanatçısı: Okan Bayülgen. Yaklaşık 7 milyon takipçisiyle Twitter’ın en etkin isimleri arasında yer alan Bayülgen, attığı sansasyonel tweetlerle trenlerdeki yerini alıyor. Kara mizah anlayışına ve zekasına hayran bırakan sanatçı, son günlerde tiyatro projeleriyle gündemde.

Ünlü komedyenin İstanbul’a kazandırdığı Dada Salon Kabarett ise birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya ve insanları eğlendirmeye devam ediyor. Göz atmanızı tavsiye ederiz :)

5- Cem İşçiler

Youtube’da yayımlanan Çimen Show programıyla şu sıralar gündemden düşmeyen Cem İşçiler, birçok sosyal medya platformunda etkin. Twitter’da 50 bine yakın takipçisiyle gündeme dair düşüncelerini paylaşan İşçiler, “her şeyin şakasını yapan adam” olarak lanse ediliyor.

6- Sergen Deveci

Sosyal medya platformlarında çektiği videolarla tanıdığımız Sergen Deveci, yeni jenerasyonun en sevilen komedyenleri arasında. Konuşulan projelerinin yanında sosyal medyadaki varlığını da sürdüren Deveci, Twitter’da 100 binden fazla takipçiye sahip.

7- Doğu Demirkol

Yetenek Sizsiniz Türkiye’den BKM Mutfak’a uzanan stand-up kariyeriyle Doğu Demirkol. Komedi sektörünün genç isimleri arasında yer alan Demirkol, televizyon programlarıyla tanınmaya başladı. 2022 yılında yayımlanan Maske Kimsin Sen isimli yarışmada jüri koltuğuna oturan Demirkol, programın yayından kaldırılması üzerine attığı tweetlerle bir süre Twitter gündemini meşgul etti.

8- Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç

Türkiye televizyonun sevilen programı Çok Güzel Hareketler Bunlar’la tanıdığımız 3 Adam: Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç. Uzun yıllar süren arkadaşlıklarını işlerine dönüştüren başarılı sanatçılar, yaptıkları televizyon programlarıyla bir döneme damga vurdu. Bugünlerde sosyal medyadaki varlıklarıyla da sevenlerine ulaşmaya devam eden üçlü, viral tweetleriyle hala hafızalarda.