Sanat

Hayvan Anatomi Sergisi: ‘Body Worlds: Animal Inside Out’

İddia ediyoruz, hayvanlar alemini hiç bu kadar yakından görmediniz!

Body Worlds: Animal Inside Out sergisi, hayvan anatomisini derinlemesine incelemeniz için büyük bir fırsat sunuyor. Gerçek hayvan bedenlerinin plastinasyon teknolojisiyle yer aldığı sergi, dünyanın birçok ülkesinde heyecan, merak ve beğeniyle karşılanıyor.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın danışmanlığında, HUPALUPA Expo’nun ev sahipliğinde Türkiye’ye gelen sergi, sizleri sıra dışı bir deneyime davet ediyor… 

Şimdi, sanatın ve bilimin kucaklaştığı Body Worlds: Animal Inside Out sergisine daha yakından bakmaya ne dersiniz?

Doğanın Sınırlarını Zorlayan Sergi: Body Worlds

Body Worlds’ün çok konuşulan sergisi Animal Inside Out’un detaylarına geçmeden önce fikrin ilk kıvılcımının parladığı yıllara dönelim. Yani 1970’lere. Gunther von Hagens tarafından geliştirilen plastinasyon teknolojisi ile Body Worlds efsanesinin temelleri atıldı. Plastinasyon teknolojisi, vücudu korumak için kullanılan bir yöntem aslında. Temeli ise hücrelerde yer alan suyun plastik polimerlerle değiştirilmesine dayanıyor.

İnsan ve hayvan bedenlerini bu yöntemle koruyarak, bilimi sanatla birleştirmeyi hedefleyen Hagens, fikrini dünyanın birçok ülkesine taşımayı da başardı. İnsan sergisinde amacı, halkı insan vücudu hakkında eğiterek sağlık bilincini güçlendirmekken, oluşumu yılları alan hayvan anatomi sergisindeki amacı ise, dünyadaki çeşitliliğe dikkati çekmek ve sonrasında da benzer noktalarımızı vurgulayarak tüm hayvanlara saygıyı pekiştirmek diyebiliriz…

Sanatın Bilime Açılan Penceresi: Animal Inside Out

Küratör Dr. Angelina Whalley ve eşi Dr. Gunther von Hagens tarafından düzenlenen Animal Inside Out, önceki sergilerde olduğu gibi birçok sürprizle dolu. Farklı büyüklüklere sahip hayvanların fizyolojisi ve biyolojisi üzerine ilginç gerçekleri açığa çıkaran sergi, 7’den 70’e herkesin ziyaret edebileceği büyüleyici bir konsepte sahip!

Hayvan çeşitliliği ve anatomisi üzerine yeni bilgiler öğrenebileceğiniz sergide, karşılaştırmalı anlatımlar yapılıyor ve böylece kalıcı bir deneyime dönüşmesi hedefleniyor. 

Bir filin hortumunun içi nasıldır? Deve kuşları koşarken nasıl görünür? Geyikler buzlu zemin üzerinde nasıl yürür? İşte tüm bu ilginç soruların yanıtlarını sadece Animal Inside Out sergisinde bulabilirsiniz!

Animal Inside Out sergisi Metropol İstanbul’a Geliyor!

İnsanlar ve hayvanlar arasındaki farklılıklara hepimiz aşinayız. Peki ya benzerliklerine? Tüm bu gizemler, Animal Inside Out sergisi ile gün yüzüne çıkıyor!

Kürkleri ve hatta derileri olmayan hayvanların anatomik yapılarını keşfetmeye hazır mısınız? Bu gerçekten de hayvanlar aleminin derinliklerine bir yolculuk…

3,50 metre yüksekliğindeki dev fil Samba ve çok daha fazlasıyla tanışmak için Metropol İstanbul’a davetlisiniz!

Bu büyüleyici ‘’anatomi safarisi’’ne katılmak için elinizi çabuk tutun!

Serginin son tarih bilgisi için etkinlik sayfasını takip edebilirsiniz.