MÜZİK

Söyleyin de beraber gülelim!

İstanbul Komedi Festivali bütün gününü Saturday Night Live skeçleri ve Comedy Central dizileri izleyerek geçirenlere altın değerinde gösteriler sunuyor. 15 – 20 Kasım tarihlerinde Demet Akbağ, Yasemin Şefik, Nilgün Belgün, Ata Demirer, Deniz Alnıtemiz, Serkan Altuniğne ve daha birçok isim sadece mizah yapmak için festivalde olacak. Programa bakınca görüyorsunuz ki, kaliteli komediyi İngiltere, İran, İtalya, Amerika neredeyse bulup getirmişler. BKM tarafından bu sene ilk defa düzenlenen ve umarız yıllarca devam edecek festivalin programındaki komik adamları sizin için yazdık.

Eddie Izzard

11

Eddie Izzard “müstesna” bir insan. Onun gibi güldürenini bulmak biraz zor. Fazla zeki, entellektüel, edepsiz şakalarını, kokain çekmiş sincap gibi garip tiplemelerin taklitleriyle anlatıyor. Komedyenin kariyerinde Emmy ödüllü TV serileri, sinema filmleri hatta atletizm var. Bu yaz Sport Relief yararına para toplamak için 84 km’lik maratonu 27 günde koşan Eddie Izzard aktivizm konusunda da ne kadar ciddi olduğunu kanıtladı.

Force Majeur Reloaded gösterisi Tanrı’nın evreni yaratmasıyla başlayıp, dinler yüzünden çıkan savaşlar, Avrupa Birliği, Osmanlılar, yakın ve uzak tarihten daha önce hiç dinlemediğiniz şekilde söz ediyor.

Tarihte kurulmuş bütün imparatorlukları anlattığı bu bölümü çok seviyorum. Tabi ki Osmanlılar’ı da es geçmemiş :)

 

Maratondan sonraki haline bakar mısınız?

Maratondan sonraki haline bakar mısınız?

Maz Jobrani

33

Maz Jobrani Amerika’da yaşayan İran doğumlu bir komedyen. Tabi ki yaşadığı ayrımcılık mizahında bolca yer tutuyor. Olumsuz durumları anlatırken takındığı sempatik tavrından olsa gerek kendisine Persian Pink Panther lakabını takmışlar. Axis of Evil adlı grubuyla birlikte Comedy Central’da yaptıkları özel şovla dikkatleri üzerine çekmiş ve dünyayı dolaşmaya başlamış. Videolarını izlediğinizde her gittiği ülkeye özel şakalar hazırladığını görebiliyorsunuz. Bakalım İran ve Türkiye arasındaki benzerlik ve farklılıklar üzerine neler anlatacak?

Trump’ın mülteci politikaları üzerine yaptığı “good politic” esprisi Türk toplumuna uygulandığında nasıl da tıkır tıkır çalışmıyor mu?

Maz Jobrani - Trump (Stand up Comedy)

Ennio Marchetto

22

Ani kostüm değişiklikleri, müzik ve taklit üzerine yaptığı gösterileriyle 25 yıldır sahnede olan Ennio Marchetto 2008’de ülkemize geldiğinde Müslüm Gürses, Ajda Pekkan taktikleriyle seyirciyi bolca güldürmüştü. Bu sefer bir Ajdar taklidi görür müyüz dersiniz?

Ennio Marchetto Theatre Clips