Güncel

İstanbul Komedi Festivali 2019 ile Beraber Gülelim!

13 Ekim - 3 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek festival söyleyin de beraber gülelim mottosuyla mizahı kucaklamaya devam ediyor.

İstanbul Komedi Festivali Programı

İstanbul Komedi Festivali “Söyleyin de beraber gülelim” mottosuyla mizahı kucaklamaya devam ediyor. 13 Ekim – 3 Kasım tarihlerinde, BKM Mutfak, Feriye Sineması, Beşiktaş Kültür Merkezi, Bahane Kültür Salon, %100 Sahne, Akasya Kültür Sanat, CKM, Dasdas gibi İstanbul’un birçok farklı sahnesinde  107 farklı performanslar sergilenecek.

Tanıdığımız İsimler

Cem Yılmaz’la Soru & Cevap” oturumu ile 13 Ekim Pazar günü başlayacak festival, absürd diyalogların ustası Alpay Erdem, Amasız Övücüler’den tanıdığımız Tuna Kalınsaz, doğal, samimi, yüksek enerjisi ile Lesli ile Stand Up, Türkiye’nin en önemli ilişki uzmanı ve seksoloğu Tutkum Boğuşmak’ın naş temalı şovu, tiplemeleriyle kırıp geçiren Miray, Lafa Tuttuk serisinde yaptığımız röportajda samimiyetiyle bizi büyüleyen Deniz Özturan, müzikli tek kişilik gösterisiyle Buse Sinem İren, son yılların en popüler komedyenlerinden Doğu Demirkol ve daha birçok tek kişilik gösteri sahnelenecek.

Festival Misafirleri

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin yurt dışından konukları var. Anarşist şef olarak anılan ve küçük ev aletleriyle yaptığı yemekleri görsel bir şova dönüştüren Şef George Egg farklı bir deneyime davet ediyor. İngiliz oyuncu ve şarkıcı Jess Robinson’ın şovlarında anlattığı hikayeler ise evrensel bir kahkaha şöleni. Model, oyuncu ve komedyen Joe Sutherland,  cinsiyet, veganlık ve maskülenlik konularındaki sarkastik espri anlayışıyla izleyiciyi dürtmekten kaçınmıyor.

Kapalı Gişe Oyunlar

Bu yıl takvime dahil olan tiyatro oyunları da var. Ozan Güven ve Günay Karacaoğlu’nun başrol oyuncuları arasında yer aldığı Don Kişot’um Ben, Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu’nun oyunu Bir Baba Hamlet, oyuncuları arasında Mert Fırat’ın da yer aldığı Josef K gibi geçtiğimiz sezon kapalı gişe oynayan oyunlar göze çarpıyor. Semaver Kumpanya’nın Cimri oyunu ise bu yıl festivalde yeniden BKM Tiyatro’da olacak.

Festivalde yer alana Deniz Özturan ve Buse Sinem İren’i daha yakından tanımak için Lafa Tuttuk serisindeki röportajlarını izleyebilirsiniz.

Deniz Özturan

Biletix Röportaj Serisi | Lafa Tuttuk #8 - Deniz Özturhan

Buse Sinem İren

Biletix Röportaj Serisi | Lafa Tuttuk #6 - Buse Sinem İren