Güncel

Yılın o zamanı geldi: İstanbul Komedi Festivali başladı!

Kahkahalarınız hazır mı?

Türkiye’nin ilk uluslararası komedi festivali olarak 7’den 70’e herkesi kahkahaya boğan İstanbul Komedi Festivali, bu yıl 5. kez tüm şehri güldürmeye hazır! BKM Organizasyonuyla gerçekleşen festivali, 12 Aralık’a kadar şehrin farklı sahnelerinde yakalayabilirsiniz.

‘’Düş işlerine kafayı takmış, güldürme işini ihtisas, ağlatmayı huy edinmiş hülasa her nevi duygu üretiminin müptelası olan sanatçılar birliği BKM, şimdi de İstanbul Komedi Festivali ile şehre kahkahayı sunuyor!’’

Yılmaz Erdoğan

5. yılında Maximum Kart ana sponsorluğu ile gerçekleşen festival, kahkaha dolu oyunlarıyla sonbaharın en büyük eğlencesi. Komediyi iliklerimize kadar hissedeceğimiz festival, 30’dan fazla sahnede seyirciyle buluşuyor. 82’si yetişkin, 20’si çocuk oyunu olmak üzere 220’den fazla etkinlik…

Festivale Dair: Nasıl Bir Komedi Festivali?

‘’Mizahın varının yoğunun -yok’unun da- tartışıldığı,
sözün seyircide de olduğu, gençler ve ustaların
“Mizahın nesi var?”
diyerek, bugünün ve geleceğin mizahını ortaya koyacakları bir festival…’’

Ali Poyrazoğlu

Her yıl gelişerek renklenen festival takviminde; bu yıl da komedinin usta isimleri ve uluslararası sanatçıların yanı sıra genç yetenekler yer alıyor. Dünyada yaygın bir kültür olan komedi festivallerini ülkemize taşıyan festivalde komedinin her alanı ve her konusu özenle işleniyor.

Festivalin geniş etkinlik yelpazesine sahip olduğunu bir kez daha söyleyelim: Kahkaha dolu programıyla, özel konukların katıldığı festivale özel projeler, oyuncular, komedyenler, senarist, iş insanları ve doktorlardan özel hikayeler…

Festival Takvimi: Program ve Mekanlar

Mottosu Söyleyin de Beraber Gülelim” olan İstanbul Komedi Festivali, şehrin birçok noktasına ulaşıyor. Festivale ev sahipliği yapan mekanlar arasında Beşiktaş Kültür Merkezi, Maximum Uniq Hall/Box/Lounge, BKM Mutfak Çarşı ve Kadıköy, BKM Mutfak Uniq, Zorlu PSM Touché, Akatlar Kültür Merkezi, Sofitel Taksim ve İş Sanat Kültür Merkezi yer alıyor.

Demet Akbağ, Şener Şen, Ali Poyrazoğlu, Gani Müjde, Sunay Akın, Zafer Algöz & Can Yılmaz, Berfu & Eser Yenenler, Rus komedyen Denis Smirnov, Oya Başar ve Begüm Birgören, Doğu Demirkol, Yasemin Şefik, Mesut Süre, Geveze, Dinçer Güner, Meltem Parlak, Lesli Karavil, Semaver Kumpanya, Yunus Günçe, Farah Coppola & Betal Özay, Çok da Fifi Stand-Up, Suzan Kardeş & Begüm Kardeş Varbil gibi isimlerin yanı sıra sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen Aydınlıkevler, Güldür Güldür Show, Çok Güzel Hareketler 2 ve çok daha fazlasını festival kapsamında izleyebileceğiz.

Sahne çocukların!

Bir ay içerisinde 220’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapan festival, çocukları da güldürmeye hazır! Çinyo ile Markonyo, Lıkır’ın Doğum Günü Ebeveyn Çocuk Tiyatrosu, Onur Erol Kids Club, Jazz For Kids gibi tiyatro oyunları kategorinin ön plana çıkan etkinleri arasında.

Festivalin Merak Edilenleri

İlk kez, festivale özel hazırlananlar:

Bu yıl, Elif Dağdeviren ile Metaverse dünyalarına uzanacağız. Esra Dermancıoğlu ile sınırları zorlayıp Ali Kerim Diler’in “Estetik Sohbetler” adlı gösterisi ile yepyeni ufuklara açılacağız.

Festivalin geleneği: ‘’İş’’in Komiği

Başarılı kariyerleriyle Türkiye gündeminde yer edinmiş isimler: Fatih Terim, Arda Turan ve Ümit Davala. Kodumuz: Disiplin ve Azim. Futbolun başarılı isimleri unvanlarından arınarak seyircinin karşısına çıkıyor. Doğa Rutkay’ın moderatörlüğüyle gerçekleşecek etkinlikte kariyer basamaklarının arka perdeleri aralanıyor. Yeni bir perspektif, başarının sırları, kariyer hedefleri ve çokça kahkaha. Geleceğinize kahkahalarla yön verebilirsiniz. Tabii bu işin komiği…