MÜZİK

Kahve Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler

Gün içerisinde sıkça tükettiğimiz, zaman zaman uykumuzu açması için başvurduğumuz kahveyi tabii ki kontrollü tüketmekte fayda var. “Her şeyin fazlası zarar” diyerek, kontrollü kahve tüketiminin ne gibi faydaları olacağını araştırdık ve sizin için derledik. İşte o enfes kokusu ve aromasıyla baştan çıkaran kahvenin araştırmalar sonucu kanıtlanmış bazı faydaları…

Kanserli hücreler
Yeşil ve siyah çay gibi, kahve de antioksidanlar içeriyor. Bu da kansere yol açan hücrelerin çoğalmasını engelliyor.

Baş ağrıları
Migreni olumsuz yönde etkileyen kahve, şaşırtıcı bir biçimde baş ağrısına iyi geliyor. Baş ağrısı ilaçlarında bulunan bazı maddeleri içeren kahve; ağrı kesicilerle kıyaslandığında, yüzde 40 oranında baş ağrısında daha etkili oluyor.

Konsantrasyon
Kahve konsantrasyona yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalarda, okul çağındaki çocukların az miktarda kahve ile süt içtiklerinde sabahki derslerinde daha başarılı oldukları görülüyor.

Siz de kahve tutkunuysanız ve kahveyi hayatınızdan çıkaramıyorsanız, MSA’nın bu işe gönül verenler için kapsamlı bir eğitim programı bulunuyor. MSA’nın Artisan Kahve Eğitimi ve İşletmeciliği, kahve tutkunlarına kahvenin tüm çeşitlerini, çekirdeğinden itibaren kahve hazırlamanın inceliklerini öğretmek için tasarlandı. 3 günlük veya tercihe göre 4 günlük olarak programlara katılmak istiyorsanız elinizi çabuk tutun.  Unutmayın her zaman ölçülü tüketmekte fayda var.