YAŞAM

Eğlence Anlayışınız Karakterinizi Nasıl Tanımlıyor?

Her insanın kendine göre bir eğlenme şekli var!

Kimileri sakin bir akşamı partilere tercih ederken kimileri de hayal edebileceğiniz en çılgın gecelerde kendisini bulur. Yani aslında ‘’eğlence’’ kelimesinin zihninizde canlandırdığı görsel ile ilgilidir her şey. Peki eğlence kavramının şekillenmesinde hangi unsurlar rol oynar? Hiç düşündünüz mü? Sosyal çevre, çocukluk, yaş, meslek ve belki de karakter. Eğlence anlayışınıza göre karakterini tanımlayabiliriz desek peki? Gelin birlikte eğlenme şeklinize göre nasıl bir karaktere sahip olduğunuzu sizlere söyleyelim.

Pijama, Televizyon, Terlik: Yeşil Karakter

‘’Eğlenmek sizin için nedir?’’ sorusuyla karakter analizi testimize başlayabiliriz. Bu soruyu; evde oturmak, bir şeyler izlemek, bir şeyler içmek ve kendime zaman ayırmak olarak cevaplıyorsanız karakter tanımınız çok açık: Yeşil Karakter. Peki yeşil karakterli insanların özellikleri neler?

Arabulucu olarak da adlandırabileceğimiz yeşil karakterli insanlar, içe dönük ve uyumlu kişilerdir. Barışçıl yönleri ön plana çıkan yeşil grup, çatışmaya açık eğlence ortamlarından uzak durmak ister. Eğer yeşil karaktere sahipseniz gece kulüpleri ve barları arkanıza bakmadan terk edebilirsiniz. Arkadaş canlısı olan yeşil karakterliler için en iyi sosyalleşme ortamı hiç kuşkusuz bir ev sıcaklığı olacaktır.

Biletix’in Müdavimleri: Sarı Karakter

Işıklar, müzikler, danslar, konserler ve arkadaşlar. Bu kelimeler sizi şimdiden heyecanlandırdıysa kendinizi sarı karakter olarak tanımlayabilirsiniz. Oldukça enerjik bir kişiliğe sahip olan sarı karakter grubu için en iyi sosyalleşme ortamı tabii ki de partiler olacaktır. Sarı karakterli insanlar detaylara önem vermezler, dağınık ve dikkatsiz olmaları zaman zaman durumları zorlaştırabilir. Çocuk ruhlu olarak tanımlanan sarı karakterliler ortamın enerjisini yenilemede çok başarılıdır. Partilere yalnız gitmek istemiyorsanız bir sarı karakterli ile arkadaş olmak için elinizi çabuk tutun.

Bi’ Kahve?: Kırmızı Karakter

Eğlence anlayışınızı ‘’Yakın arkadaşlarla bir kafede oturup en sevdiğim içeceği yudumlamak.’’ şeklinde tanımlıyorsanız kırmızı karakter grubuna girdiğinizi söyleyebiliriz. Dominant kişilik özellikleri ile bilinen bu grup, lider karakterli insanları tanımlar. Sonuç odaklı yapıya sahip kırmızı karakterliler, eleştiriden ve yardım almaktan hoşlanmazlar. Bu sebeple çok fazla yabancının olduğu eğlence ortamlarında bulunmaktan kaçınırlar.

Grubun lideri olabilecekleri basit kafe ortamları onlar için en uygun sosyalleşme alanıdır. Zaman yönetimi ve çoklu görev (multitasking) konusunda da oldukça başarılı olan kırmızı karakterler ile vakit geçirmek biraz zor olabilir. Yoğun hayatlarında onlarla bir kahve içme fırsatı yakalayabildiyseniz bizden size artı puan, şanslı gününüzdesiniz.

Programıma Bakmalıyım: Mavi Karakter

Kuralların hakim olduğu bir dünyayı ziyaret ederek yolculuğumuzu sonlandırabiliriz: Mavi Karakter. Mükemmeliyetçi yapıları ile ön plana çıkan bu grupta mantık ve plan kelimelerini çok sık duyabilirsiniz. Oldukça düzenli olan mavi karakterli insanlar, programın dışına çıkmayı sevmezler. Detaycı yapıları nedeniyle yüksek standartları arzularlar. Kural koymayı sevdikleri gibi kurallarla yaşamak da onlar için vazgeçilmezdir.

Plan yapmaktan sosyalleşmeye vakit bulamayan mavi karakterlerin eğlence kavramını ise ‘’doğa’’ karşılar. Parklar, bahçeler ve ormanlar gibi yeşil mekanlar mavi karakterlerin eğlenmesi için en uygun alternatiflerdir. Doğa yürüyüşleri ya da piknik gibi doğayla iç içe aktiviteler düzenleyerek sosyalleşirler. Haftalık programlarına eğlenceyi dahil etmişlerse bir mavi karakterliye evinize en yakın parkta rastlamanız mümkün.