Güncel

Kahveseverleri mutlu edecek haber: İzmir Coffee Festival başlıyor!

Çeşit çeşit kahveler ile birbirinden güzel etkinliklerle işte karşınızda: İzmir Coffee Festival

Kahve tutkunlarının sabırsızlıkla beklediği İzmir Coffee Festival 6. kez sevenleriyle buluşuyor.

7-8-9 Ekim İzmir Arena’da gerçekleşecek olan festivale 45.000’in üstünde katılım bekleniyor.

Geçmişten bugüne en çok tüketilen içeceklerden biri olan kahvenin ve bu güzel etkinliğin detaylarına gelin beraber göz atalım.

Kahvenin Tarihçesi

Kahve, coffea adlı kırmızı meyvenin çekirdeğinden elde ediliyor. İçtiğimiz kahvenin aslında bir meyveden geldiğini düşünmek, şaşırtıcı ama gerçek!

Kahve bitkisinin kökeninin Afrika’ya dayandığı, içecek olarak kullanımının ise ilk kez Güney Arabistan’da gerçekleştirildiği düşünülmektedir. İlk kullanımına dair birçok rivayet bulunan kahve, Avrupa’ya 17. yüzyılda Venedikli tüccarlar yolu ile taşınmıştır.

Günümüzde Kahve

Yıllar içerisinde filtreleme, öğütme boyutu, demleme süresi, su sıcaklığı ve miktarı gibi değişik faktörler farklı kahve çeşitlerinin oluşmasını sağladı. Günümüzde bir çeşit filtrelenmiş kahve olan Espresso ve türevleri başta olmak üzere dünyada pek çok kahve çeşidi tüketiliyor. Bu kadar çok tüketilmesinin sebebi ise içerdiği kafein maddesinin uyarıcı niteliği sayesinde dikkat artırıcı ve uyanık tutucu özelliğe sahip olması.

İzmir Coffee Festival’in Detayları

İlki 2016 yılında yapılmış olan ve kısa sürede büyük ses getiren İzmir Coffee Festival yıllardır kahveseverleri bir araya getirmeye devam ediyor.

Festivalin içeriğinde; kahve tadımları, ikramlar, ünlü sanatçıların konserleri, kahve hakkında birçok bilgi edinebileceğiniz söyleşiler, workshoplar, barista showları gibi farklı etkinlikler yer alıyor.

İzmir’in büyülü atmosferi ile kahvenin mükemmel birleşimi olan bu festivalin biletlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Şimdiden iyi eğlenceler!