MÜZİK

Lezzetli Yaz Filmleri

Bu içerik Mutfak Sanatları Akademisi tarafından hazırlanmıştır.

Yaz rehaveti malum, bazı günler o kadar sıcak ki, insan tatilde de olsa miskinlik yapmak istiyor, evden dışarı adım atamıyor.
Böyle günlerde tabii ki elinde kumanda, koltuğa uzanıp kanaldan kanala atlamak, TV karşısında Survivor olmak yüksek ihtimal…

Hani bazı filmler vardır hep “Bir gün seyredeceğim” diye ertelediğimiz veya defalarca izlemeye doyamayacağımız. Aklımıza kazınan bu filmlerden bazılarını derledik ve bize en çok çağrıştırdıkları yemeklerle eşleştirdik. Ortaya karışık çıkan bu liste bize evde geçirebileceğimiz keyifli, sanat dolu ve leziz bir yaz gününün kapılarını aralayacak. :)

İşte karşınızda bize bazı yemekleri çağrıştıran Hollywood filmleri ve bu  yemekleri evde nasıl yapabileceğinizi bizzat öğrenebileceğiniz MSA’nın “Yaz Özel” kategorisinde yer alan Workshop’larından bazıları…

Thank You For Smoking (2005)

Aaron Eckhart’ın başrolü üstlendiği kült filmin direkt olarak dondurma ile alakası olmasa da, baba ve oğlunun dondurma yerken yaptıkları ilginç sohbet bu sahneyi unutulmaz kılıyor. Lobici Nick Taylor, oğluna mesleki bir ders veriyor. Bu da aklımıza lezzetli dondurmaları getiriyor.

Nick Naylor: OK, let’s say that you’re defending chocolate, and I’m defending vanilla. Now if I were to say to you: ‘Vanilla is the best flavour ice-cream’, you’d say…
Joey Naylor: No, chocolate is.
Nick Naylor: Exactly, but you can’t win that argument… so, I’ll ask you: so you think chocolate is the end all and the all of ice-cream, do you?
Joey Naylor: It’s the best ice-cream, I wouldn’t order any other.
Nick Naylor: Oh! So it’s all chocolate for you is it?
Joey Naylor: Yes, chocolate is all I need.
Nick Naylor: Well, I need more than chocolate, and for that matter I need more than vanilla. I believe that we need freedom. And choice when it comes to our ice-cream, and that Joey Naylor, that is the defintion of liberty.

 

Filmden bağımsız her daim doğal ve ev yapımı dondurmaya kavuşabilirsiniz. Mevsim sıcaklarının artmaya başlamasıyla  favorimiz olan dondurmayı MSA mutfağına alıyoruz. Farklı tatları, detaylı teknikleri yaratıcı tariflerle buluşturduğumuz bu eğitim dondurma tutkunuzu bir ileri seviyeye taşımanız için birebir. En geleneksel metotlarla, taze meyveli sorbe çeşitlerinden dondurma soslarına kadar farklı reçeteler ile özel teknikler kullanarak dondurmanın üretim aşamalarını en ince ayrıntılarıyla öğreneceksiniz. Artizan Dondurma eğitimin detayları burada…

Breakfast at Tiffany’s (1961)

Şan şöhret meraklısı taşralı Holly Golightly adlı genç kızın hayalleri büyük olsa da gerçekleri ne yazık ki ancak Tiffany&Co. vitrinine nazır bir elinde kruvasan bir elinde kahve ile yutkunmaktan ibarettir. Audrey Hepburn’ün ikonik stili ve bugün dahi ilham veren kombinleri ile tam bir görsel beslenme sunan film, bugün aslında pek çok unutulmuş insani duyguyu da neden unuttuğumuzu sorgulatıyor bizlere.

 

Audrey yaz kış sadece sıcak kahve içiyordu ama artık günün koşulları sayesinde yaz aylarında da kahve keyfinizi katlayacak Soğuk Kahve Workshop’u MSA’da. Evinde bu lezzeti dilediğince uygulamak isteyen kahve tutkunları kaçırmasın! Soğuk kahve yapımının tüm inceliklerine hakim olacak, 5 pratik, 1 demo uygulama sayesinde aşina olduğumuz soğuk kahve reçetelerini farklı yorumlarıyla yapmayı öğreneceksiniz. Kendi özgün reçetelerinizi nasıl yaratabileceğiniz konusunda fikir sahibi olacaksınız. Eğitim detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

Good Fellas (1990)

Yönetmen koltuğunda Martin Scorsese ve oyuncular Robert De Niro,  Ray Liotta,  Joe Pesci olunca; böyle kadroya can kurban. 60 ve 70’li yıllarda Brooklyn’de baş gösteren mafyanın ve üyelerinin hayatlarından kesitler izleyeceğiniz film; İtalyan ailelerine yoğunlaşınca haliyle yemek de pek çok sahnede yancı… Elimizdeki malzemeler kalabalık İtalyan aileleri, yaz ve yemek olunca aklımıza hemen barbekü geliyor. Mafya üyelerinin oldukça hararetli bir sohbet eşliğinde barbekü partisi verdiği sahne de yine en kritik kararları yemekte aldıklarının ispatı. O sondaki spagetti tarifi ise filmin sürprizi…

 

BBQ pişirme tekniklerini öğrenip alışılagelmiş mangal lezzetlerinden sıyrılmak istiyor ve bu özel günde farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız bu Workshop’ta yerinizi alın. Et marine etmeyi, ev yapımı sosis hazırlamayı ve daha nice barbekü lezzetlerini tüm aşamalarıyla yapımını öğrenecek, bu konuda deneyim kazanacaksınız. Workshop’un tarihlerine ve ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

500 Days of Summer (2009)

Bu filmi izlemediyseniz söyleyelim; efsane grup The Smiths’in nefis melodileri eşliğinde akıp gidiyor. Başrollerde Zoey Deschanel ve Joseph Gordon-Levitt de oyunculukları ile gönüllere mıhlanıyor. Kabul ediyoruz, sadece esas kızın ismi Summer, ama ne yapalım çağrışım yapıyor :)

Yaz gelmiş, yemyeşil çimenlerin üzerinde keten örtülerle süslediğiniz upuzun bir masa… Tüm dostlar etrafında toplanmış, kadehlerindeki punch kokteyli yudumlarken bir yandan bu ana yakışacak en özel atıştırmalıkların tadına bakıyorlar. Baharın son günlerinde yaza dair böyle planlarınız varsa, bu lezzetleri öğrenmenin vakti geldi de geçiyor. İşte bu konuda ustalaşabileceğiniz bir eğitim. Summertime eğitimin detayları burada.

Chef (2014)

John Favreau hem yönetmen hem de oyuncu, Robert Downey Jr., Sofia Vergara, John Leguiziamo, Scarlett Johansson ve hatta Dustin Hoffman da eşlikçileri… Henüz filmi anlatmaya başlamadık ama sadece oyuncuları bile iştah açıcı. İşini kaybetmiş ve ailesi ile de ilişkileri pamuk ipliğine bağlı eski şef Carl Casper’in hayata tutunmak ve en iyi bildiği şeyi yapmak üzere harekete geçmesi, zorlu ama iştah kabartan yolculuğu ile tam bir lezzet serüveni… Bu filmi düşününce tabii ki aklımıza sokak lezzetlerinden başka yemekler de gelmiyor.

Temel bira kategorileri ve bu bira çeşitlerine eşlik etmek üzere özenle seçilmiş farklı lezzetlerle MSA’da buluşuyoruz. Dünyaca ünlü eksper Oğul Türkkan eşliğinde gerçekleşecek bu eğitimde bira hakkında sorularınıza cevap bulabilir, kendi ellerinizle hazırlayacağınız atıştırmalıklar ve MSA ikramları ile mükemmel bir akşam geçirebilirsiniz.

Başlangıcından tatlısına hangi yemek ile hangi biranın uyumlu olduğunu, lezzetlerin birbirleriyle etkileşimlerini ve damak tadımıza uygun biraları nasıl seçeceğinizi öğrenerek; Ale, Lager, Pilsener gibi bira çeşitlerine hakim olabilirsiniz. Eşlik Edenler-Sokak Lezzetleri eğitiminde bambaşka lezzetler keşfetmek istiyorsanız, biletler burada.

Its Complicated (2009)

“Bakery” dükkanı o kadar güzel ki, içimizden hepsini yemek; yeniden mutfağa girip aynılarını yapabilmek geliyor. Hele bir de “croque monsieur” sahnesi var, bizi bizden alıyor. Boşanma ve aile ilişkileri ekseninde dönen keyifli filmde; usta oyuncular Meryl Streep, Alec Baldwin ve Steve Martin’in doğallıkları da cabası… Aklımızda tatlı bir yaz günü, giriyoruz mutfağa…

Yazın bir başka güzel tarafı da rengârenk ve leziz mi leziz meyveleri… Damaklarımızı fethederken, bir yandan da içimizi ferahlatan bu mevsim lezzetleri kendileri kadar hafif tatlılara nasıl dönüşür, öğrenmek için MSA’nın Tatlı Yaz eğitiminde yerinizi alın.