Güncel

Burgazada’da konser heyecanı: Cennet Bahçesi Açık Hava Etkinlikleri

Cennet Bahçesi Açık Hava Etkinlikleri için geri sayım başladı. Rotamız Burgazada!

Yazın en sıcak günlerinde, İstanbul’un kalabalığından kaçmak ve müziğin ritmiyle ruhunuzu dinlendirmek için daha iyi bir seçenek olabilir mi?

Burgazada’nın büyüleyici atmosferinde dans etmek, lezzetli yemekler tatmak ve denizin keyfini çıkarmak için hazır olun, şehrin müzik cenneti sizi bekliyor!

Burgazada hakkında bilmeniz gerekenler

Burgazada, Prens Adaları’nın büyüleyici atmosferini en iyi yansıtan lokasyonlardan biri.

İstanbul’un karmaşasından kaçıp huzur bulmak isteyenlerin rotası da diyebiliriz. Burgazada, hem doğası hem de sakin yaşam tarzıyla adeta zamanın durduğu bir yer.

Burgazada’nın tarihi ise Bizans dönemine kadar uzanıyor. Eski adı Antigoni olan adanın Bizans imparatorlarından II. Justinianos tarafından eşi Theodora’ya hediye edildiği rivayet ediliyor. Adanın tarih kokan sokaklarında yürürken eski zamanların izlerini hissetmemek mümkün değil. Sahilde dolaşırken göreceğiniz yapılar ise adanın tarihi geçmişinin sessiz tanıkları aslında.

Adanın sakinliğini yaşamak için uğramanız gereken en önemli yer ise hiç kuşkusuz Burgazada plajları. Madam Marta Koyu ve Kalpazankaya plajlarını ziyaret etmeden ada turunuzu noktalamayın. Bisiklet turları ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler için de uygun bir ortama sahip olan Burgazada’nın lezzet durakları da oldukça popüler.

Kısacası Burgazada bir adadan çok daha fazlası.

Peki ya Cennet Bahçesi?

Madam Eleni tarafından 1903’te kurulan Cennet Bahçesi, 1960’lı yıllara kadar hizmet verdi.

O zamanlarda Paradisos olarak bilinen bu bölge, toplum düzenine yön veren ve modayı şekillendiren partileri ile ünlü bir lokaldi. Dokuz aşçının hazırladığı lezzetli yemeklere Burgazada’ya özgü şaraplar eşlik ederdi. Paradisos’un kelime anlamı ise lokasyonun güncel ismiyle oldukça yakın: Cennetin son bekçisi.

Cennet Bahçesi, dönemin kültür ve sanat merkezi olarak kabul ediliyordu. Vals orkestraları, dans geceleri ve laternalar ise mekânın gözde etkinlikleriydi. Madam Eleni’nin 70’li yıllarda Yunanistan’a dönmesiyle bahçe bakımsızlığa mahkum kaldı.

Kısa bir aranın ardından yeniden hayata dönen Cennet Bahçesi, bugün hâlâ bölgenin en sevilen kaçış rotalarından biri olarak hizmet veriyor.

Cennet Bahçesi Açık Hava sahnesinde kimler var?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Cennet Bahçesi sezonu da başladı. Yaz boyunca birbirinden renkli konserlere ve etkinliklere ev sahipliği yapan Burgazada, yeni sezonda da oldukça güçlü isimleri ağırlayacak.

O hâlde vakit kaybetmeden etkinlik takvimini inceleyelim!

Temmuz

  • 5 Temmuz: Electronic Rave Party
  • 7 Temmuz: Grup Gündoğarken
  • 13 Temmuz: DJ Hakan Küfündür ile Türkçe Pop Parti
  • 14 Temmuz: Adada Akustik 2024
  • 19 Temmuz: Murat Usanmaz – Yol
  • 27 Temmuz: Mevzu Label Night

Ağustos

  • 3-4 Ağustos: Burgazada Music Festival
  • 10 Ağustos: Palmiyeler
  • 17 Ağustos: No Land
  • 31 Ağustos: Burgazada Caz Günleri

Eylül

  • 1 Eylül: Burgazada Caz Günleri
  • 21 Eylül: Bir Garip Orhan Veli Müzikali – Reha Özcan

Haziran ve Eylül ayları arasında, sahnesinde çeşitli sanatçıları ağırlayacak olan Burgazada Cennet Bahçesi Açık Hava Etkinlikleri için sayılı gün kaldı. Vakit kaybetmeden biletlerinizi almayı unutmayın.

Adanın büyülü atmosferine ortak olmak ve birbirinden değerli sanatçıların sahnesine konuk olmak için Cennet Bahçesi’nde buluşalım!