Güncel

Hayatımızdaki negatif enerjilerden kurtulma yolları

Negatif enerjilerden nasıl kurtulacağınızı öğrenmeye hazır olun!

Hayat yani yaşam, bir denge üzerine kurulu. Denge, esas olarak pozitif ve negatif enerjilere bağlı ve bu dengenin bozulmasının hayat ve insan üzerinde birçok etkisi bulunuyor. Negatif enerjinin artması hem psikolojik hem fizyolojik rahatsızlıklara yol açabiliyor. Bu yüzden negatif enerjilerden ne kadar hızlı kurtulursak sağlıklı bir zihne ve vücuda o kadar hızlı sahip olacağımızı söyleyebiliriz.

Enerjilerin temeli: Çekim Yasası

Çekim yasası, olumlu düşüncelerin bir kişinin yaşamına olumlu deneyimler getirdiği, olumsuz düşüncelerin ise olumsuz deneyimler getirdiği inancıdır. Yani aslında evrendeki her şey enerjiden ibaret ve ağzımızdan çıkan her şeyin bize negatif veyahut pozitif geri dönüşleri oluyor.

Çekim yasası siz farkında olmadan sürekli çalışıyor çünkü evren sizinle ve düşüncelerinizle her an iletişim içinde. Negatif düşüncelerinizi çekim yasasından korumak için yapabileceğiniz en basit şey ise pozitif bir bakış açısına sahip olmak…

Bunun için birkaç önerimiz var!

1- Düzenli ve planlı olun!

Zamanınızın büyük çoğunluğunu geçirdiğiniz ortamları düzenli tutmak, zihninizi rahatlatır ve bu sayede negatif düşünceler azalmaya başlar. Evinizin veya ofisinizin düzenli olması pozitif enerjilerin yayılmasına yardım eder böylece negatif enerji azalarak yok olur!

Genel bir düzen sağlandıktan sonraki aşama ise planlı olmak. O hafta veya o ay yapmanız gerekenleri veya hedeflerinizi yazdığınız bir defter, bir ajanda işinizi çok kolaylaştıracak. Zihninizde yer alan karmaşalar bu yöntemle azalacağından kendinizi daha enerjik hissetmeniz kaçınılmaz olacak, bana inanın!

Planlı bir ajanda tutma yolu olan Bullet Journaling’i konu aldığımız blog yazısına mutlaka göz atın.

2- Tütsüler ve doğal taşların dayanılmaz hafifliği…

Geçmişten günümüze bir arınma yöntemi olarak kullanılan tütsüler, temelde kötü enerjileri uzaklaştırmak için kullanılmıştır. Negatif enerjiden kurtulmak için otların yakılması sadece spiritüel değil aynı zamanda bilimsel bir gerçek. Yanan otlar içinden, serbest kalarak ortama yayılan oksijen atomları daha temiz bir hava solumamıza yardımcı olur. Daha temiz bir hava ise pozitif ve enerjik hissetmemizi sağlar.

Son zamanlarda artık bir moda haline gelen, enerjilerle ilgilenen insanların yıllardır kullandıkları doğal taşlar aslında sadece bir araçtır. Kötü enerjileri, stresi ve radyasyonu azaltmak gibi birçok farklı sebeple kullandığımız taşlar, bazen bir kolye bazen bir bileklik haline getirilerek yanınızda taşıyabileceğiniz aksesuarlara da dönüşüyor!

3- En sadık dostlarımız olan hayvanlar ve bitkiler ile vakit geçirin.

Hayvanlar ve insanlar arasındaki eşsiz bağ, yüzyıllardır değişmeyen bir gerçek. Bu öyle bir bağ ki sadece çıkarsız bir sevgiyi barındırıyor… Bir hayvanı sevmenin, vakit geçirmenin ve etkileşim içinde olmanın pozitif etkileri o kadar fazla ki, zaman zaman bir terapinin parçası bile olabiliyorlar. Birçok hayvan sahibinin de aktardığı üzere hayvanları onların üzüntülerini, korkularını hissettikleri anda asla sahiplerini yalnız bırakmıyorlar. Sevgiyi iliklerine kadar hisseden o insanlarda, negatif enerjinin parçası bile kalmıyor tabii!

Bitkiler ise harika bir yaşam ve pozitif enerji kaynağıdır. Havadaki karbondioksit ve toksinleri emen bitkiler, ortama oksijen ve nem katarak pozitif enerjiye katkıda bulunurlar. Bitkilerle ilgilenmek yani sulamak, yapraklarını ve çiçeklerini sevmek, budamak size pozitif enerji kazandıracaktır. Ve tabii onlara derdinizi sıkıntınızı anlatarak da negatif enerjinizin bir kısmını içinizden atabilirsiniz!

4- Kötü alışkanlıklarınızdan kurtulun!

Kötü alışkanlıklarınızın azalması, beden ve ruhsal sağlınıza iyi geldiği gibi pozitif enerjinizi arttırmanıza da yardımcı olurlar. Kötü alışkanlıktan kastım sadece sigara, alkol gibi maddeler değil aynı zamanda size zarar veren insanlardan ve ilişkilerden uzak durmak, kafein içeren ve fazlası zararlı olan kahve ve çayların tüketimini azaltmak gibi basit ama etkili yöntemler.

Bunların yanı sıra; kaliteli bir uyku, düzenli egzersizler, dengeli bir beslenme, fiziksel ve psikolojik sağlığınıza faydalı olduğu gibi kötü enerjilerin büyük oranda azalmasını da sağlayan yöntemlerdir.

5- Hobilerinize vakit ayırın.

“Müzik ruhun gıdasıdır.”
Socrates

Yaparken keyif aldığımız; müzik dinlemek, kitap okumak, dizi veya film izlemek, resim çizmek gibi hobilere vakit ayırmak demek; kendimize vakit ayırmak, kendimizle ilgilenmek demektir. Özellikle müzik dinlemenin, insan beyni üzerindeki pozitif etkileri kanıtlanmış bilimsel bir gerçekler.. Stresi azalttığı kanıtlanmış şarkılar için aşağıdaki çalma listesine göz atabilirsiniz.

Hobi olarak adlandırabileceğimiz her türlü aktivite ruhumuza iyi gelir ve var olan negatif enerjileri azaltır. Sevdiklerimiz ile bir tiyatro gösterisi izlemek, konsere gitmek gibi basit ama bizi fazlasıyla mutlu eden sosyal aktiviteleri çoğaltmaktan kaçınmayın. Neden mi? Unutmayın ki yüzyıllar önce Platon’un da söylediği gibi “İnsan, sosyal hayvandır.”, yani sosyallik insanlar için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Zevk aldığınız her türlü sosyal etkinlik, pozitif enerjinizi artırdığı gibi sizin daha mutlu bir birey olmanıza da yardımcı olur!

Sosyalliğin ne kadar önemli olduğundan bahsetmişken sizin için çok güzel bir kampanyamız var!

Türk Telekom Prime’la, Çarşamba günleri Biletix’ten 400 TL’ye kadar yapılan tüm bilet alışverişlerinde %30 indirim ayrıcalığı sizleri bekliyor! Negatif enerjilerinizi azaltırken eğlenebileceğiniz birçok etkinlik kampanyalı fiyatları ile sizlerle buluşuyor…

Yıl sonuna kadar geçerli olan kampanyanın detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz, şimdiden iyi eğlenceler!