YAŞAM

MSA Young Chefs Soruyor: Cesaretin Var Mı?

Mutfak Sanatları Akademisi bu yaz için öğrencilere harika bir öneri sunuyor: MSA Young Chefs.

MSA Young Chefs Biletleri

Mutfak Sanatları Akademisi bu yaz için öğrencilere harika bir öneri sunuyor: MSA Young Chefs. Mutfak konusunda cesaretlerini kanıtlamak isteyen gençlere “yeriz sizin cesaretinizi” diyerek aşçılık ve pastacılık üzerine yaşam boyu kullanacakları bilgiler sunuyorlar. 14 – 17 yaş arasındaki gençlerin katılabileceği Young Chefs ile ilgili detayları şef Efe Çakıroğlu ile konuştuk.

Young Chefs eğitiminin amacı nedir? 

Nasıl gençler yazın basketbol veya satranç kulüplerine gidiyor, biz de mutfağa meraklı olanları okulumuzda ağırlayıp kapsamlı bir eğitim vermek istiyoruz. Programda yemekle ilgilenenler için aşçılık ve pastacılıkla ilgilenenler için de pastacılık derslerimiz var. Biri 8 Temmuz diğeri 5 Ağustos olmak üzere iki defa açılacak yaz döneminde bu kurslarımız. Özellikle 14 – 17 yaş arası meslek seçiminde önemli bir dönem. Dolayısıyla eğer gastronomi okumak istiyorlarsa, aşçı veya pastacı olmak istiyorlarsa bu programa gelerek bunu gerçekten yapmak isteyip istemediklerine karar verebilirler. Yani cesaretleri var mı onu görebilirler. Belki de sadece yemek yapmayı sevenler de burada o kadar sevecekler ki ileride bu mesleği seçecekler. Eğitim workshop mutfaklarında değil profesyonel mutfaklarımızda gerçekleşecek. Ceketleriyle, pantolonlarıyla, terlikleriyle, özel bıçak setleriyle profesyonel bir ortamda haftanın 5 günü, günde 4 saat eğitim alacaklar.

 

Programın içeriğinden bahseder misiniz?

Aşçılıkta da, pastacılıkta da sıfırdan başlıyoruz. Bıçak nasıl tutulurdan, et nasıl pişirilire kadar bütün sorularına cevap bulacak genç arkadaşlarımız. Ama bu bir profesyonel program değil, bunun da altını çizmek gerek. Çünkü profesyonel eğitimlerimiz 18 yaştan başlıyor ve 4 ay eğitim, 4 ay staj şeklinde veriliyor. Young Chefs eğitimini tamamlayan gençler aşçı veya pastacı olmasa bile üniversiteye gittiklerinde kendilerine çok rahat yemek yapabilecekler. Böylece özgüvenleri de tazelenmiş olacak, biz bunu da önemsiyoruz. Yani bizim normal profesyonel programlarımızın ufaltılmış hali diyebiliriz. Eğitimden sonra annelerine nasıl güzel soğan doğradıklarıyla ilgili hava da atabilecekler tabi.

Profesyonel mutfaklarda disiplinli bir düzen olduğunu biliyoruz. Peki yaz tatillerini değerlendirecek gençlere yönelik Young Chefs mutfağının ortamından biraz bahseder misiniz?

Bizler mutfakta gençlere birer yön göstericiyiz. Tabi ki eğleneceğiz! Mutfaklar zaten hali hazırda eğlenceli yerlerdir ama tabi eğitimde bu eğlenceyi disiplinle de dengeleyeceğiz. Farklı etkinliklerimiz var. Gezilerimiz olacak, konuklarımız olacak, onlarla söyleşiler yapacağız. Yarışmalarımız olacak. Aynı zamanda aşçılık bölümü için ailelere yönelik çok güzel bir yemek hazırlayacağız. Pastacılık eğitiminde ise yine ailelerin davet edileceği bir büfe kurulacak. Bunların hepsi çok büyük işler, bir aylık süreçte bunların hepsini başarıyla tamamlayacağız.

Bu arada Young Chefs’in adına uygun harika reklam filmini izlediniz mi?

MSA Young Chefs eğitim programı bu yaz sadece iki defa açılacak. 8 Temmuz ve 5 Ağustos’ta başlayacak Pastacılık ve Aşçılık eğitim programlarının biletlerini incelemek için tıklayın.