Sanat

Sanatla iyileşiyoruz!

Sanat kavramına daha yakından bakın ve sanatçıların nereden ilham aldığını anlayın...

Karantina günlerinde bütün gün yatmak, tembellik yapmak, hiçbir şey yapmamak istiyor olabilirsiniz. Bu en doğal hakkınız. Herkes verimli şeyler yaparak üretken olmak zorunda değil. Hatta hayata biraz mola verip sadece dinginleşmenin yararlı olacağını uzmanlardan dinlemişsinizdir.

Uzmanların söylediği başka bir şey daha var tabii, bu süreci kendinizi geliştirmek için kullanırsanız, karantina süreci sona erdiğinde hayatınıza değer katmış olursunuz. Daha önce online katılabileceğiniz eğitimlerden bahsetmiştik. Eğer o yazımızı okumadıysanız mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Bir de tabii online gerçekleşenler tiyatro oyunları ve konserleri incelemenizde fayda var. Böylece kasvetli karantina günlerinize biraz eğlence katabilirsiniz.

Fakat kendinizi konserler izleyecek kadar neşeli veya eğitimlere katılacak kadar odaklanmış hissetmiyorsanız, sizi daha az yoracak önerilerimiz var. Bu süreci sanat kavramını daha yakından tanımak veya sanatçıların nereden ilham aldığını anlamak için değerlendirebilirsiniz. Bunun için anlaşılması zor kitapları okumak yerine, konuyla ilgili videolar izleyebilirsiniz.

Geziyorum

Biliyorsunuz Pandemi süreci sergileri gezmenize engel değil. TRT2’nin Geziyorum isimli serisinde farklı sergileri rehber eşliğinde gezebilir, 20 dakikalık bu kısa videolarla ruhunuzu besleyebilirsiniz.

Geziyorum | 3. Bölüm


Eserlerin arkasındaki hikayeleri keşfedin

Küratör, galerist aynı zamanda da sanat tarihçisi olan James Payne, Youtube’ta dünyanın en ünlü eserlerini inceliyor. Eserlerin ve sanatçıların ardındaki hikayeleri yalın bir dille dinlemek isterseniz bu kanaldaki tüm videoları bir solukta izleyebilirsiniz.

Michelangelo's David: Great Art Explained


Bir Resim Bir Hikaye

Ünlü ressamların, ünlü eserlerini sanat camiasının tanınmış isimleriyle yorumlayan bu video serisi sayesinde sanatın ardındaki üretim süreçleri ve sanatçılar hakkında derin bir izlenim edinebilirsiniz.

Seydi Murat Koç & Edward Hopper | Bir Resim Bir Hikaye | 13. Bölüm


Sanat sohbetleri

Flu Tv’de Bager Akbay’ın anlatımıyla gerçekleşen bu seri, sanatın her disiplinini inceliyor. Sanat Sohbetleri’ni izlediğinizde sadece resim değil heykel, yerleştirme sanatı gibi farklı disiplinlerin hayatın içinde nasıl konumlandığını da anlamış olacaksınız.

Sanat Hâlâ Var mı? - Bager Akbay - Sanat Sohbetleri B01


Arter İstanbul’un online yayınlarını takip edin

Arter İstanbul, her pazartesi gerçekleştirdiği online eğitimlerde katılımcıları da sanat sohbetlerine dahil ediyor. Bu eğitimlere katılım için önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor. Detaylar için Arter Istanbul’un Instagram hesabını takip edebilirsiniz.


Sanat tüm dünyada bir terapi aracı olarak kabul görmüşken, bu seçeneklerle siz de kendinizi iyileştirebilirsiniz. Sanatla Terapi ekolünü bir uzmandan dinlemek isterseniz eğer, THINK House’un düzenlediği “Aslı Kotaman ile Sanatla Terapi” etkinliğini şiddetle tavsiye ediyoruz. Zorluğa düştüğümüzde, sanat ruhunuzu nasıl kurtarır? Bizi nasıl besler? gibi soruların cevabını bu etkinlikte keşfedebilirsiniz.