Sanat

Yaza Ne Kaldı?

Eğer denizden, denizcilikten, dalgalardan, rüzgarlardan hoşlanıyorsanız ve zamanı geldiğinde macera ruhunuzu dizginleyemiyorsanız, kendi tekneniz olsun veya olmasın, sizin için yılın iki önemli zamanı vardır.

Birincisi ve hiç şüphe yok ki en önemlisi teknelere, denize ve özgürlüğe kavuşma zamanınız olan yaz başlangıcı; diğeri ise kara ve kışa rağmen yüreğinizi kıpır kıpır yapan Fuar zamanı.

boatshow

 

Henüz ilkine biraz daha vakit varsa da, fuar zamanı geldi çattı bile. Kocaman adamların oyuncakçıya girmiş bir çocuk gibi davrandığı, yüzlerde geniş bir gülümsemenin yer aldığı bu zamanlar önemli ve eğlenceli zamanlardır.

kerdine44

Kimi hayalini kurduğu tekneyi bir kez daha yakından görmek, vuslat gününü bekleyen bir sevgiliye dokunur gibi bordasına dokunmak; kimiyse çoktan kavuştuğu yavuklusuna yeni bir redresör, navigasyon cihazı veya sadece makyaj malzemesi almak için koşar gelir.

kerdine2

 

Tanıdık tanımadık herkesle sohbetler edilir, tavsiyelerde bulunulur ve mutlaka önümüzdeki yaz Ayvalık’ta, Bozcaada’da, Bodrum’da veya Kos’ta buluşma sözleri verilir, bu bir hafta böyle gürültüyle, neşeyle bir anda geçer.

bozcaada

Artık denizlere açılmaya az kalmıştır. Şubat neredeyse sona ermiş, Mayıs ayından itibaren çıkılacak yolculukların rotaları çizilmeye başlanmıştır.

kerdine

Yavaş yavaş yenilecek balıkların, kalamarların ve taze ahtapotların hayalleri göz önüne gelmeye başlar. Ege şarkıları takılır olur dillere, mavi özlenen renk olur yine. Tatlı bir telaş kaplar içimizi.

Haydi. Yelkenler Fora…

Biletix GM Kemal Erdine

Styx come sail away