Güncel

Yaza doğru geri sayım: İSF Sanat Etkinlikleri başlıyor!

Sanatı şehrinize taşıyacak olan İSF Sanat Etkinlikleri bahar boyunca sahneleri süsleyecek!

2024 yazı için sayılı gün kaldı!

Bahar yavaş yavaş kendisini gösterirken sanat etkinlikleri de kış uykusundan uyanmaya başladı…

Şehirlerinizi yaza hazırlayacak olan organizasyonlardan biri de İSF Sanat Etkinlikleri. Nisan ve Mayıs ayları boyunca gösterimde olacak etkinliklerle şehirlileri yaza hazırlayacak olan İSF, rengarenk takvimi ile sanat tutkunlarını şimdiden heyecanlandırıyor.

O hâlde vakit kaybetmeden İSF Sanat Etkinlikleri takvimine birlikte göz gezdirelim!

İSF Sanat Etkinlikleri takviminde neler var?

İSF Sanat, yaklaşık 5 yıldır çeşitli sanat etkinlikleri düzenleyen bir organizasyon.

Müzikal, konser ve tiyatro gibi birçok etkinlik türünü sahnelere taşıyan İSF, yüksek standartlardaki teknik altyapısı ile izleyicilerine unutulmaz gösteriler sunuyor. Büyük prodüksiyonlu müzikaller, tek kişilik tiyatro gösterileri, konserler ve çok daha fazlası.

İSF Sanat Yapım Organizasyon, 2024 yazına girmeden önce, sanatseverlere dopdolu bir takvim hazırladı. İşte İSF’nin merakla beklenen gösterileri:

#1 Seni Seviyorum İyi ki Ayrılmışız

Tesadüflere inanır mısınız?

Eski karı-koca Leyla ve Sami, tesadüfen bir düğün salonunda karşılaşırlar. Leyla düğün organizatörü, Sami ise damattır. Birbirlerine yardımcı olmak zorunda kalan bu ikili, geçmişin duygusal konularını açarken, izleyicileri sonların ve başlangıçların karmaşıklığına götürüyor.

Her hikaye mutlu sonla mı biter, yoksa mutlu son diye bir şey var mıdır? Bu komik ve dokunaklı tiyatro, bu soruları izleyicilere sordurarak eğlenceli bir deneyim sunuyor!

#2 The Illusionist – Enver Ertaş

Sihir, hiç bu kadar gerçekçi görünmemişti!

İllüzyonist Enver Ertaş’ın büyüleyici gösterisi The Illusionist, ailece izleyebileceğiniz eğlenceli bir formata sahip. Uçan insanlar ve kaybolan nesneler, kısacası sihirli bir dünya sizi bekliyor.

4 yaş ve üzeri için uygun olan bu gösteride sahneye çıkıp sihire ortak olma şansı da yakalayabilirsiniz.

#3 Cimri

İSF Sanat Etkinlikleri sayesinde bu bahar herkes için çok eğlenceli geçecek!

Semaver Kumpanya, Moliere’in efsanevi eseri ‘Cimri’yi 8 sezondur kapalı gişe sahneliyor. Tansu Biçer’in efsane yorumu ve Serkan Keskin’in muhteşem ‘Harpagon’ performansıyla, Cimri’nin acımasızlığı ve pintiliği sahnede şenlikli bir şekilde canlanıyor.

İzleyiciler, bu komik ve çarpıcı oyunda Cimri’nin dünyasına bir bakış atarken, aynı zamanda kendi çevrelerindeki benzer karakterleri de gözden geçirecekler.

Haydi, Cimri’nin pintilik dolu dünyasına bir göz atın ve gülme garantili bir tiyatro deneyimi yaşayın!

#4 Zengin Mutfağı

DasDas’ın çok sevilen oyunu Zengin Mutfağı, İSF Sanat Etkinlikleri kapsamında yeniden sahnede!

Türkiye’nin çeşitli şehirlerini gezerek sanatı ayağınıza getiren Zengin Mutfağı, düşündüren hikâyesiyle bu kez İSF’nin kollarında. Şener Şen’in muhteşem performansıyla renklenen oyun, izleyenleri 1970’lere götürüyor. Zengin bir ailenin mutfağında geçen hikâye, köşk çalışanlarının karşılaştıkları değişimler karşısında sergiledikleri tutumu sahneye taşıyor.

Toplumdaki değişiklikler, sıradan bir mutfağa da yansıyabilir mi? Vasıf Öngören’in kaleminden çıkan bu oyunun, tam 40 yıl aradan sonra Şener Şen’i yeniden sahneye çıkardığını da söylemeden geçmeyelim.

#5 Carmen ‘Yetenek Avcısı’ Müzikali

İSF takvimde çocukları mutlu edecek etkinliklerden biri de Carmen ‘Yetenek Avcısı’ Müzikali.

Hikâye, 4 balerin kızı için şarkılar söyleyen Carmen’in, bir gün nedensiz bir şekilde uykuya dalmasıyla başlıyor. Annelerini uyandırmayı başaramayan kızlar ise çareyi bir yetenek yarışmasına katılmakta buluyor. Fakat hikâyemizin kötü karakteri Hermes, tıpkı Carmen’e yaptığı gibi kızların da yeteneklerinin peşine düşüyor. Hermes’in en büyük hayali ise Carmen’in eşi Lord Shiva’nın yeteneklerini çalmak ve tıpkı onun gibi bir lord olmak.

Peki, Hermes’in tüm bu planları sevginin gücünü yenebilecek mi?

Birbirinden renkli etkinlikleri bir araya getiren İSF Sanat, Nisan ayının sonuna kadar tiyatro sahnelerini süslemeye devam edecek.

Etkinlik takvimini detaylı bir şekilde incelemeyi ve yaza hazırlanmak için biletlerinizi almayı unutmayın…