MÜZİK

Ozbi: Şairane Serserilik

Son dönemde sahne performansıyla adından söz ettiren Ozbi'yi yakından tanıyalım.

Ozbi adıyla tanınan Onur Dursun müziğe 2014 yılında çıkarttığı Halk Edebiyatı albümüyle başlamış. Rap müziği geleneksel vokal tarzları ve enstrümanlarla birleştirerek kendisine özgün bir tarz oluşturmuş. Bu albümde birlikte çalıştığı Gülce Duru ile sahnedeki birlikteliği günümüze kadar devam etmiş. İkilinin ortak konserlerinde ortaya çıkan enerji kulaktan kulağa yayılmış ve yeraltı sahnesinden türeyen bu iş birliği her geçen gün popülerleşmeye başlamış. Son dönemde adını sıkça duymaya başladığımız Ozbi’nin söyleyecek çok sözü var.

Ozbi’yi canlı dinlemek isterseniz şimdilik açılanan konser tarihleri: 16 Ağustos ve 19 Ağustos.

Ozbi şarkılarında şiirsel bir dil kullanıyor. Metaforları seviyor. Kliplerinde de çoğunlukla imgeler üzerine işler yapıyor. Son albümü Serserilik ve Şiir’de de hiçbir dizeyi boş geçmemiş.

Ozbi - Popüler Fetiş (Müzik Videosu) #SerserilikveŞiir

Rap müziğin son dönemdeki popülerliğinin müziğin geleceği açısından umut vadedici buluyor. Ama bazı isimlerin daha gelip geçici işler yaptığını düşünüyor. Kolay tüketilebilir bu şarkıların yanında Ezhel gibi kaliteli müziğe odaklanan müzisyenlerin bu müziğin kalıcılığına etki edeceğini düşünüyor.

Ozbi - Yıldız Tozu (Music Video) #yıldıztozu

Tiyatro ile de uğraşmış. Craft Tiyatro ekibiyle Enkaz oyununda yolları kesişmiş. Oyunun müziklerini yapmış ve oyuncu olarak da sahneye çıkmış. Ozbi canlı müziğe çok önem veriyor. Youtube’daki şu serisi müziğini tanımanız için birebir.

Şarkılarında dünyanın ve ülkenin halleri üzerine söz söylemekten çekinmiyor. Bu açıdan yaptığı müziğin Şanışer ile ortak noktaları var. O zaman Şanışer’in de şu güzel şarkısını hatırlatalım.

Şanışer - Görünce Dünyamın Yıkıldığını (Official Music Video)