MÜZİK

Metalseverler Hi- Voltage Festivalinde Buluştu!

 

Pazar günü gerçekleşen Hi- Voltage Festivali metal müziğin geleceğinin emin ellerde olduğunu kanıtladı. Festivalde Iron Maiden, Manowar gibi usta grupların dinleyici kitlesine nazaran daha genç metalseverler çoğunluktaydı.  Ama yine herkes şarkıları bir ağızdan söyledi, dışarıdan nasıl görüneceğini umursamadan özgürce headbang yaptı, gürledi, bağırdı. Bu özellikler bir araya gelince metal müzikle ilgilenmeyenler “bir avuç siyah giyinmiş öfkeli adam” gibi başlayabilecek ve belki çok daha kötü yaftalamalara varabilecek düşüncelere kapılıyorlar. Oysa ben metalsever kadar kibar insan görmedim. O yüzden böyle düşünüyorsanız bir daha düşünün derim :)

Ghost sahneye çıktığında konser öncesi bir röportajda söyledikleri “biz Justin Bieber’dan daha tehlikeli değiliz.” sözleri takıldı aklıma. Kilise dogmalarına karşı duruş olarak şeytani bir Papa portresiyle çıkan Papa Emeritus II  ve rahip grup üyeleri harika bir şov sahneledi. Müzikal kalitesi bir yana, yüzlerini saklayan bir gruba göre seyirciyle iletişimleri mükemmeldi. Year Zero’yu çaldıklarında bir sevgi çemberi oluştu anlatamam. Yani tekrar ediyorum arkadaşlar önemli olan iç güzelliği! (Kostümler de ayrı güzeldi, orada da yanlış olmasın :) )

ghost

TRIVIUM sahneyi aldığında seyirciler daha hareketlenmeye başladı. Şimdi belki iddialı olabilir ama ben grupta bir Iron Maiden kumaşı sezdim.  “Siz ömrü hayatımızda gördüğümüz en süper seyircisiniz!” mesajlarıyla da sanki James’ten seyirci coşturma dersi almışlar gibiydi. Her halükarda çok iyi bir konser grubu olduklarını kanıtladılar.

trivium

Ben kendini metal müziğe adamış bir dinleyici olmadığım halde Hi – Voltage festivalde çok eğlendim.  Genç neslin de yaygın kanının aksine sadece popüler müzik hayranı olmadığını görünce mutlu oldum. Artık bundan sonrası 2 Ağustos Rock Off Festival diyorum.

Peki siz nasıl buldunuz Hi – Voltage festivali?

Yazıda kullanılan fotoğraflar Cem Özkan’a aittir.