MÜZİK

İsveçli metal grubu In Flames, İstanbul’a geliyor!

Metal efsanesi In Flames, Ekim’de İstanbul'da!

İsveç metal sahnesinin efsanevi ismi In Flames, Türk hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor…

Doksanlardan bu yana metal dünyasını sarsarak kendinden sonra gelen sayısız gruba ilham veren In Flames, 1 Ekim gecesi KüçükÇiftlik Park’ta unutulmaz bir performans sergileyecek.

In Flames: Metal Tarihini Yeniden Yazan Grup

1990 yılında İsveç’in Göteborg şehrinde kurulan In Flames, melodik death metal türünün öncülerinden biri olarak kabul ediliyor. Grup, ağır gitar riffleri ve melodik vokal yapısıyla metal müziğe yeni bir soluk getirdi.

In Flames’in müzikal yolculuğu, 1994’te Lunar Strain albümüyle başladı ve 1996’da The Jester Race, 1997’de Whoracle ve 1999’da Colony gibi klasikleşmiş albümlerle devam etti. Grubun en çok bilinen parçası ise Cloud Connected. Bu harika parçayı canlı dinlemek için 2014 tarihli Göteborg konserine ışınlanalım.

In Flames - Cloud Connected (live Gothenburg 2014)

Zaman içinde evrim geçiren sound’larıyla her albümde kendilerini yenileyen In Flames, Come Clarity ve Clayman gibi albümlerle de büyük başarılar elde etti. Soundtrack to Your Escape albümünde yer alan The Quiet Place isimli parça ise alternatif metal türünün yıldızların biri oldu.

The Quiet Place - In Flames (Live from Sounds From The Heart Of Gothenburg Dvd)

2023 yılında yayınladıkları son albümleri Foregone ile müzikal yolculuklarına devam eden In Flames, dinleyicilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Albümde, grubun klasik ve agresif metal sound’u, modern ve melodik bir dokunuşla harmanlanıyor.

Tecrübeli şarkı yazarlığının gücüyle birleşen bu sound, In Flames’in müzikal kimliğinin en saf halini gözler önüne seriyor. İşte Foregone albümünden State of Slow Decay:

IN FLAMES - State Of Slow Decay (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Dünya Sahnelerinden İstanbul’a

Metal dünyasının en büyük isimlerinden biri olan In Flames grubu, müzik kariyerleri boyunca dünyanın dört bir yanındaki en prestijli rock ve metal festivallerinde sahne alarak milyonlarca hayranının kalbini fethetti.

Slipknot, Megadeth, Judas Priest gibi metal efsaneleriyle aynı sahneyi paylaşan grup, baş döndüren performanslarıyla festivalleri adeta yerle bir etti. Sadece bir festival yıldızı olmakla kalmayan In Flames, dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirdiği kapsamlı turlarda headliner olarak sahne alarak gücünü bir kez daha kanıtladı.

İstanbul’a gelen In Flames, Türk metalseverler için unutulmaz bir geceye imza atacak gibi görünüyor. Dünyanın en büyük sahnelerinden sonra İstanbul’a konuk olacak olan grup, Türk metal camiasını coşturacak bir konserle hayranlarıyla buluşacak!

Yılın En Sert Gecesi için Hazır Olun!

In Flames, 1 Ekim Salı gecesi KüçükÇiftlik Park‘ta Epifoni organizasyonu ve Yüzdeyüz Metal katkılarıyla sahne alacak. İşte metal tutkunlarının kaçırmaması gereken bir gece daha!

Grubun enerji dolu sahne performansı, hit şarkıları ve yeni albümlerinden parçalarla dolu set listesi, sizi metal müziğin en saf hâliyle buluşturacak. In Flames’in güçlü vokalleri, ağır gitar riffleri ve yoğun davul ritimleri, KüçükÇiftlik Park’ı adeta bir metal âlemine dönüştürecek.

Bu efsanevi grubu canlı izleme şansını kaçırmayın. Belki de In Flames’i ilk kez sahnede görme fırsatını yakalayacaksınız. Arkadaşlarınızla birlikte bu unutulmaz deneyimi paylaşın, grubun hit şarkılarına hep bir ağızdan eşlik edin.

Biletler şimdiden satışta! Erken davranan metalseverler, en iyi yerleri kapma şansına sahip olacak. Üstelik konser öncesi In Flames’in sound check’ine tanık olma fırsatını da yakalayabilirsiniz…

Metal müziğin bu efsane ismiyle birlikte, yılın en sert ve en unutulmaz gecesini yaşamaya hazır olun!