MÜZİK

Kadınları Terketme Sanatı

Özel Kadınlar Listesi, eski sevgilileriyle bir otel odasında buluşup kimsenin sebebini anlamadığı hesaplaşmalara giren bir adamın hikayesi. Kimi zaman özür diliyor, kimi zaman pişmanlığını anlatıyor ama sonunda hep sinir bozuyor. Sanki oyun kadınların erkekler hakkındaki bütün rahatsızlıklarını, suçlamalarını sahneye taşıyıp bir rahatlama/katharsis yaşatmayı hedefler gibi. Ama tabi işler beklendiği gibi gitmiyor ve romantik komedi gibi başlayan hikaye sonlara doğru daha karanlık bir hal alıyor.

 

Salon IKSV’nin sade ve samimi sahnesinde, eski sevgililer Feri Baycu Güler, Beste Bereket, Hülya Gülşen, Başak Daşman teker teker  sahneye çıkarken oyunculuklarıyla oyunun temposunu hiç düşürmüyorlar.

Neil La Bute tarafından yazılan oyunun biraz kadın bakışından yoksun olduğunu söyleyebiliriz. İkili ilişkilerde kadının hep suçlayan, erkeğin de çekip gidip, yakıp yıkan bir karakter olması klişesine dayanan yapısı izleyici olarak beni biraz rahatsız etti. Ancak oyunculuklar o kadar iyi ki bir yerden sonra metinden bağımsız olarak sadece performansları izlemeye başladım.

Özel Kadınlar Listesi daha önce Some Girl(s) adıyla sinemaya da uyarlanmıştı.

Özel Kadınlar Listesi daha önce Some Girl(s) adıyla sinemaya da uyarlanmıştı.

Dot’un harika oyunlarından İki Kişilik Yaz oyunununda başrol oyuncusu olan Tuğrul Tülek oyunun yönetmeni. Başrol oyuncusu Deniz Karaoğlu’nun oyunculuğunda da yönetmenin izlerini, yönlendirmelerini görebiliyorsunuz.

özel

Özel Kadınlar Listesi başarılı oyunculukları, güzel müzikleriyle izlemesi keyifli bir oyun. Şu anda birden fazla mekanda sahneleniyor. Mesela:

7 Kasım – Bo Sahne

23 Kasım – Salon IKSV

3 Aralık – Akatlar Kültür Merkezi