MÜZİK

İspanyol ezgileri yeniden İstanbul’da: Gipsy Kings by André Reyes.

Reyes'in Gipsy Kings'i ile latin dünyasına uzanan bir yolculuk!

Bilmeyen yoktur ama hatırlayalım: Gipsy Kings kimdir?

Rumba ve flamenko müziklerini harmanlayan Gipsy Kings oldukça özel bir tarza sahip. Grup, İspanyolca ve güney Fransa lehçelerinin bir arada olduğu özgün müzikleri ile 60 milyondan fazla albüm sattı.

Gipsy Kings grubu, şarkıları ile sadece İspanyol müziğini değil; kültürünü, dilini ve yaşayışını da tüm dünyaya tanıtmayı başardı.

Düğünlerden müzik listelerine uzanan yolculuk

Uzun bir süre düğün ve festivallerde çalarak hayatlarını kazanan üyeler bu şekilde tüm Fransa’yı dolaştılar. Ardından St. Tropez’nin seçkin mekanlarında sahne almaya başladılar. Bu süreçte hazırladıkları ilk iki albümleri pek dikkat çekmedi ancak büyük başarıları 1987 yılında geldi: Gipsy Kings isimli üçüncü stüdyo albümleri. Milyonlarca insana ulaşan albüm; Djobi Djoba, Bamboléo ve Un Amor isimli üç hit parçaya da sahipti. Grup, Amerika müzik listelerinin 40 hafta boyunca başında yer alarak bunu başaran nadir İspanyolca albümlerin arasına girdi.

34 Calling sunar: Gipsy Kings by André Reyes

GIPSY KINGS BY ANDRÉ REYES - LA NEGRA (VIDEO OFICIAL)

Gipsy Kings grubunun kurucu üyelerinden André Reyes, geçtiğimiz yıllarda gruptan ayrılarak Gipsy Kings yolculuğuna solo projesiyle devam etme kararı aldı. Gipsy Kings by André Reyes olarak müzikseverleri heyecanlandıran grup, André Reyes, oğlu, yeğenleri, kuzenleri olmak üzere Reyes ailesinin üyelerinden oluşuyor. Geleneksel ve popüler flamenko melodilerini aynı anda sahneye taşıyan grubun 28 Haziran’daki performansı için çok heyecanlıyız! Reyes’in Gipsy Kings’i ile latin dünyasına uzanan bir yolculuğa hazırsanız, biletlerinizi şimdiden almanızı tavsiye ediyoruz.

34 Calling kapsamında gerçekleşecek Hooverphonic ve Mark Eliyahu konserlerine göz atmayı unutmayın.

İyi eğlenceler!