MÜZİK

Heyecanla bekledik: Hooverphonic İstanbul konseri 11 Haziran’da!

34 Calling konser serisi Hooverphonic with Orchestra konseri ile 11 Haziran’da başlıyor!

Bu yaz heyecanla beklediğimiz bir konser serisi var! İstanbul’u uluslararası turnelerin rotasına dönüştüren 34 Calling konserlerinde muazzam isimleri dinleyeceğiz!

Elektropop, indie, rock ve daha fazlası…

1995 yılında Belçika’da kurulan müzik grubu Hooverphonic, trip hop karşımı müzik tarzları ile 2000’li yıllara damgasını vurdu. Elektronika, elektropop, indie ve rock karışımı bir müzik tarzına sahip olan grup, kariyer yolculuğuna ‘’Hoover’’ ismi ile başladı. Fakat başka bir grubun bu ismi kullanması ile üyeler grubun ismini Hooverphonic olarak değiştirdi.

Kalabalık bir grup olarak müzik yapmaya başlayan Hooverphonic, bugünlerde yoluna üç üye ile devam ediyor. Üç defa vokal değişikliğine gitseler de şu an eski vokalleri Geike Arnaert ile birlikte çalışıyorlar. Bas gitarda En İyi Belçikalı Yapımcı dalında ZAMU Ödülü sahibi olan Alex Callier’i görüyoruz. Grubun ana gitaristi ise başarılı kariyeri ile dikkat çeken Raymond Geerts.

Oldukça başarılı bir müzik kariyeri inşa eden Hooverphonic, 2020 yılında Eurovision şarkı yarışmasında Belçika’yı temsil etmek üzere seçildi. Fakat etkinlik pandemiden dolayı iptal edildi. Grup üyelerini 2021 yılında düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında izleyebildik. Üyeler ‘’The Wrong Place’’ isimli şarkıları ile yarışmayı 19. olarak tamamladı.

Üretkenlikte sınır tanımayan bir grup: sayısız albüm ve tekli çalışması…

Hooverphonic, ilk büyük başarısını Stealing Beauty filminin soundtrack listesinde yer alan ‘’2Wicky’’ isimli parçaları ile elde etti. Club Montepulciano isimli şarkılarının Belçika’da bir hit haline gelmesi ile müzik çalışmalarını hızlandırdılar. Ardından Hooverphonic, Sony Music için iki farklı albüm kaydettiler. Grubun 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası için bestelediği Visions isimli 12 dakikalık şarkısı, şampiyonanın tema parçası olurken 1 milyardan fazla dinleyiciye ulaştı.

2012 yılında gerçekleşen konserlerinin kayıtlarını Youtube platformuna yükleyen Hooverphonic, Mad About You isimli parçalarının yüksek çözünürlüklü kaydı ile 100 milyondan fazla izlenme aldı.

Hooverphonic - Mad About You (Live at Koningin Elisabethzaal 2012)

Hooverphonic’in asıl uluslararası tanınırlığının ise Eurovision Şarkı Yarışması yolculuğu ile gerçekleştiğini söyleyebiliriz. 1996 yılından beri 10’dan fazla albüm ve 20’den fazla tekli çalışması yayımlayan Hooverphonic, birçok dizi ve film için de şarkı hazırladı.

Hooverphonic İstanbul Konseri!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ yapımı ile gerçekleştirilecek 34 Calling konser serisini, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda izleyeceğiz. Uluslararası sanatçıların sahne alacağı etkinliğin ilk konserinde Hooverphonic, şarkılarının orkestral versiyonu ile karşımızda olacak. 11 Haziran Cumartesi gecesi gerçekleşecek bu unutulmaz konserin bir parçası olmak istiyorsanız biletinizi hemen alın!