MÜZİK

Günün Şarkısı: Highly Suspect – My Name Is Human

Highly Suspect bu yılın nadir güzelliklerinden biri. Müziğe bir cover grubu olarak başlayan grup, ilk albümleri Mister Asylum ile hemen kulağımıza takıldı. Geçtiğimiz aylarda çıkarttıkları The Boy Who Died Wolf albümüyle de festivallerin keşif sahnelerinde şarkıları bir ağızdan söylenen gruplar arasına girdi. Hatta bu yıl Grammy Ödülleri’ne de aday oldular ama ödülü ilahları Muse’a kaptırdılar.

İnanılmaz ama grup üç kişiden oluşuyor, ikiz kardeşler Rich (bas) ve Ryan Meyer (davul) ve en yakın arkadaşları Johnny Stevens (gitar,vokal). Müziklerinde Muse, Audioslave,  Stone Temple Pilots izlerini bulabilirsiniz. Kısa sürede unutulacak, tek şarkılık bir gruptan değil, sert şarkı sözleri, cayır cayır gitar soloları ile aradığınız Rock tadını bulabileceğiniz bir cevherden bahsediyorum! Kimileri grubun yeni Nirvana olduğunu söyleyecek kadar ileri gidiyor.

Neye ona buna benziyor diye grubu tarif etmek yerine her dinlediğimde bir bilimkurgu filmine ne kadar yakışacağını düşündüğüm nefis My Name Is Human ile Highly Suspect’e giriş yapalım.