Günün Şarkısı

Günün Şarkısı: Highly Suspect – 16

Highly Suspect ne yaptın sen böyle? Kafa karışıklığının albümü MCID çıktı!

Highly Suspect ne yaptın sen böyle? Galiba Muse artık kimsenin Rock müzik yapmadığını söylerken haklıydı. Tamam , biraz başa sarıyoruz. Highly Suspect ilk albümleri Mister Asylum ile hem vokal tarzıyla, özlediğimiz garage soundunu yansıtan gitarlarıyla hemen radarımıza girdi. Sonra iddiayı bir adım öteye taşıdılar, My Name Is Human gibi son yılların en iyi Rock şarkılarından birine imza attılar. Bu şarkının yer aldığı The Boy Who Died Wolf ile 2016’da Grammy’lere aday oldular. Şanslarına o sene Muse şaheseri Drone çıkmıştı o yüzden ödülü ustaya kaptırdılar.

O dönemden beri de sosyal medya üzerinden solistleri Johnny Stevens’ın popülerliğinin giderek artmasıyla, tepeye oynadıklarını belli eden konser performanslarıyla son albümleri MCID’nin beklentisini yarattılar. Geçtiğimiz hafta çıkan albümde 16, Upperdrugs gibi istisnalar dışında tarzlarını değiştirip Pop-Rock, T-Rap sularında yüzmüşler. Biraz Rap olsun diye Young Thug’la, azcık metal katalım diye Gojira’yla düet yaparak kafaları karıştırmışlar. Johhny şarkı sözlerinde değişimden, insanların beklediği insan olmak istemediğinden, değişmeyen tek şeyin değişim olduğundan bahsederek bizi bu albümün deneyselliğine ikna etmeye çalışıyor adeta.

MCID (My Crew Is Dope) aslında grubun tamamen hayranları için yaptıkları bir albüm. Hissedemediği dönemlerde yanında olup müziğini dinleyen hayranlarına minnettarlığını haykırıyor Jonnny Stevens. Ama aynı hayranlar tarafından pek de benimsenmeyen bu albümü çok da sert eleştirmemek gerek. Zamanında Rock müzikle Rap birleşmez diye karşı çıkılmıştı ama 2000’lerin yarısında nu-metal ortalığı kavurmuştu.

16 yıl önce yaşadığı bir aşkın, bir bebek haberiyle yükselişi ve ardındaki gerçeğin ortaya çıkışıyla yıkılan ilişkiyi anlatan “16” şarkısı en tanıdık Highly Suspect şarkılarından. Yani siz hobi olarak yine deneyin tabi ama Rock’tan vazgeçmeyin lütfen Jonny Bey :)

Highly Suspect - 16 [Official Music Video]