MÜZİK

Günün Şarkısı: The Regrettes – A Living Human Girl

The Regrettes 16 yaşındaki Lydia Night tarafından kurulmuş bir punk grubu. Şarkı sözleri tam olarak da ergenliğe yeni girmiş bir kızın aklından geçenleri aktarıyor. A Living Human Girl şarkısında da genç kızlara yapıştırılan etiketler, vücut kusurları hakkındaki yaralayıcı yorumlara karşı "ben böyleyim, bazen pasaklı, bazen gösterişliyim." diyerek kendine güveni yüceltiyor.

The Regrettes 16 yaşındaki Lydia Night tarafından kurulmuş bir punk grubu. Şarkı sözleri tam olarak da ergenliğe yeni girmiş bir kızın aklından geçenleri aktarıyor. A Living Human Girl şarkısında da genç kızlara yapıştırılan etiketler, vücut kusurları hakkındaki yaralayıcı yorumlara karşı “ben böyleyim, bazen pasaklı, bazen gösterişliyim.” diyerek kendine güveni yüceltiyor.

Popüler birilerine benzemenin en cazip olduğu ergenlik çağlarında böyle kendisi gibi davranan rol modellere ihtiyaç var. Bizim tarafta da bu yaş grubuna hitap eden yıldızlarımız çıkmaya başladı. Bakalım bizim müzik dünyasının dünyada hızla yayılan beden olumlama akımına karşılık bir cevabı olacak mı? Kusurlarınla da güzelsin, kendin gibi ol mesajını veren bir tilkimiz olacak mı?

 

The Regrettes - A Living Human Girl [Official Music Video]