MÜZİK

Gönülçelen şarkısını dinlediniz mi?

Gönülçelen kitabı en isyankar ilk gençlik yıllarında okuduğumuz sonrasında da nostaljik bir sevgiyle andığımız bir modern zamanlar klasiği. Çocukluk yıllarının daimi çoksatarı Şeker Portakalı ile başlayan kendini arayan çocuk teması sanki Gönülçelen ile devam ediyor gibi. Ana karakterimiz  Holden sokaklarda avare gezip, şu çocuk çok “yapmacık”, insanlar aslında yalancı, Tanrı aslında şöyle böyle derken nasıl da bizim ağzımızdan konuşuyor!

Yıllar sonra Çavdar Tarlasında Çocuklar adıyla yeniden yayımlansa da bir çoğu için hala Gönülçelen kalan J. D. Salinger klasiği, The Dandy Warhols şarkısıyla aklımıza yeniden düştü. Klipte de kitabın son sayfalarında Holden’in çok sevdiği kız kardeşiyle gezdiği bölümler anlatılıyor.

 

The Dandy Warhols - "Catcher in the Rye" Official

Teoman da kitabın bir hayranı olduğunu bu şarkıyla kanıtlamıştı.

Yazar  J. D. Salinger’ın bu kitapla gelen popülerlikten rahatsız olduğu için, 2010’da vefat edene kadar inzivaya çekilip kendi kızıyla dahi görüşmemiş. Toplumda kendimi yalnız hissediyorum diyorsanız bir de bu Gönülçelen’i düşünün!

Peki okuyucuları bu kadar etkileyen bir kitabın hala filminin olmaması çok enteresan değil mi? Çekseler de Filmekimi‘nde izlesek güzel olmaz mı?