MÜZİK

İsveçli Şarkıcı Tove Lo İlk Kez Türkiye’de!

Stay High (Habits) ile listeleri alt üst eden sanatçı, İstanbul’a geliyor!

Cesur sözlerine karşın; yumuşak tınısı ile kendisine hayran bıraktıran Tove Lo ilk Türkiye konserine hazırlanıyor. Epifoni organizasyonuyla 9 Temmuz 2022 Cuma günü KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek konserin biletleri satışta!

Özgün Bir Tarz: Tove Lo

1987’de İsveç’te dünyaya gelen sanatçının müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlamış. Tam ismi Ebba Tove Elsa Nilsson olan şarkıcının sahne isminin ise ilginç bir hikayesi var. 3 yaşındayken hayvanat bahçesindeki vaşaklara büyük ilgi duyan sanatçıya vaftiz annesi tarafından İsveççe “Vaşak” anlamına gelen “Lo” takma adı veriliyor.
Küçük yaşlarından itibaren öyküler ve şiirler yazan Ebba Tove, ilk şarkı sözlerini ise henüz 11 yaşındayken kaleme almış.

İsveç’in en önemli müzik okullarında eğitim gören Tove Lo’nun bugünlere gelmesinde bir kırılma noktası var. Kırılma noktasının kahramanı ise Caroline Hjelt. 2006 yılında mezun olan sanatçı, “Tremblebee” isimli rock müzik grubu ile kariyerine başlıyor ancak bu serüven 3 sene sürüyor. Caroline Hjelt ile “Icona Pop” adlı müzik grubunu kurması ise Tove Lo’yu bugünlere getiren yola sokuyor.

Demo Albüm ile Başlayan Yolculuk

Icona Pop’un ilk albüm partisinde Max Martin ile tanışan sanatçı, Love Ballad isimli ilk bireysel şarkısını 2012 yılında yayımladı. Akılda kalıcı sözleri ile kemik hayran kitlesine erişen Tove Lo, 2014 yılında Truth Serum isimli mini albüm çalışmasını piyasaya sürdü. Albüm, İsveç Albüm Listesi’nde 13., İngiltere müzik listelerinde ise 10. sıraya yerleşerek büyük bir başarı gösterdi.
Çalışkanlığı ile adından söz ettiren başarılı şarkıcı, bireysel kariyerine devam ederken Icona Pop ve Victoria Justice için söz yazarlığı yapmaya başladı. Yazarlık çalışmalarına devam ederken Queen of the Clouds isimli bir albüm çalışması yayımladı. İşte tam da bu albümle büyük bir çıkışa imza attı. Albümün çıkış parçası olan Habits, Billboard Hot 100 listesinde 3. sıraya yükseldi. Albüm; İsveç Top 10, İngiltere ve Amerika Top 20 listelerinin başında yer aldı.

Tove Lo - Habits (Stay High) - Hippie Sabotage Remix

Sinematografik Şarkılar

Açlık Oyunları ve Bridget Jones’un Bebeği gibi dünyaca ünlü filmlerin müzikleri başarılı sanatçı Tove Lo’ya emanet edildi. Film müzikleri ile popülerliğini artıran şarkıcı yavaş yavaş Grammy’e doğru ilerliyordu ve beklenen oldu! 2014 yılında Grinin Elli Tonu için Ellie Goulding ile işbirliği yaptı. Love Me Like You Do isimli şarkıları Grammy’yi kaptı.
Sanatçı popüler şarkısı Stay High (Habits) ile yılın şarkısı ve yılın en iyi şarkıcısı gibi ödülleri de kazandı. Coldplay ve Jax Jones gibi dünyaca ünlü yıldızlarla işbirlikleri bulunan Tove Lo, son dönemde HBO’nun sevilen dizisi Euphoria için yaptığı How Long şarkısıyla da yeni nesil hayran kitlesine ulaşarak bilinirliğini zirveye taşıdı.

Tove Lo – How Long, from “Euphoria” an HBO Original Series (Lyric Video)

Stockholm – İstanbul Uçuşu

Rytmus Musikergymnasiet’ten KüçükÇiftlik Park’a uzanan bir yolculuğun hikayesiydi biraz önce okuduklarınız… Şimdi ise biraz kulaklarımızın pasını silelim ve Stockholm – İstanbul uçuşu tamamlanana kadar biraz hazırlık yapalım; Tove Lo’nun en sevilen şarkılarını aşağıdaki çalma listesinde bir araya getirdik!

Tove Lo