MÜZİK

Sahnenin Özel Hali; Dünyanın En Ünlü Müzikalleri

Dünyaca ünlü müzikalleri daha yakından tanımak istiyorsanız sizi şöyle alalım!

Bambaşka bir dünya, birbirinden farklı hikayeler ve sahnelere adanmış hayatlar! Dünyaca ünlü müzikallerden siz hangilerini izlediniz? Müziğin, dansın ve diyalogların tek bir vücutta can bulduğu hali olan müzikaller hem duygusal hem de oldukça eğlendirici sahne gösterileri olarak karşımıza çıkıyor.

Kaçırılmaması Gereken Müzikaller

Kökenleri 19. yüzyılın ortalarına dayanan müzikaller kimi zaman bir romanın kimi zaman da sinema filminin yeniden yorumlanmış hali olarak hayat buluyor. Ortaya çıkan birbirinden renkli hikayeler ise insana dokunmakla kalmıyor aynı zamanda insanda unutulmayacak bir etki bırakıyor. Kendinizi bazen klasik, bazen de müzik tarihinin en şaşalı döneminde hissedebiliyorsunuz. Sürprizlerle dolu müzikallerin en bilinenlerini sizler için serpiştirdik.

Moulin Rouge

İlk kez Fransa’da sahnelenen ve Baz Luhrmann tarafından yazılan Moulin Rouge (Kırmızı Değirmen) tüm dünyaya hızla yayılmaş en ünlü müzikallerden biri! Sayısız ödüle sahip olan müzikal, yoksul bir yazar ve Paris’in en ünlü gece kulübü Moulin Rouge’un bir tanecik yıldızı Satin’in aşkını anlatıyor.

Görselliği, müzikleri ve harika diyalogları ile akıllarda kalan Moulin Rouge’un başrollerine de değinmeden geçmemek gerekiyor. Nicole Kidman ve Ewan McGregor’un başrol olduğu ünlü müzikalin “Lady Marmalade” şarkısını müzik listelerinize eklemeyi unutmayın!

Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, P!nk - Lady Marmalade

Grease

Soundtrack deyince akıllara gelen ilk müzikallerden biri nedir diye sorsak tabii ki “Grease” dersiniz. Randal Kleiser’ın yönettiği müzikal 1958 yazında Danny ve Sandra’nın yaşadığı aşk hikayesini konu alıyor. Bu romantik komedi türündeki müzikalin filmi de unutulmaz tabii.

Grease - You're The One That I Want [HQ+Lyrics]

Singing in The Rain

1952 yapımı olan Singing in The Rain, Amerikan müzikali sevenlerin vazgeçemediklerinden. Sinema ve sahne sanatları tarihine geçen müzikal, Gene Kelly ve Stanley Donen yönetmenliğinde gerçekleşiyor. Başrollerinde ise Gene Kelly, Donald O’Connor ve Debbie Reynolds gibi önemli isimler yer alıyor. Hollywood dünyasını anlatan dünyaca ünlü müzikal beyazperdenin de unutulmazlarından, izlemeyen bin pişman!

Chicago

Roxie Hart! Sahnelerin aşığı olan Roxie Hart, Chicago’nun büyüleyici, parlak ışıklarında caz gösterilerini izleyerek hayatını geçirir. 1920’li yılların yıldızlarından olacağı ve sıkıcı kocası Amos’u bırakacağı hayaliyle yaşar. İdolü olarak gördüğü Velma Kelly’e büyük bir hayranlık duyan Roxie, gösteri dünyasının basamaklarını birlikte çıkacağına inandığı Fred Casely ile tanışır ve çok geçmeden kandırıldığını anlayıp onu vurup öldürür. Sonrası ise hapishanede geçen olaylarla devam eder. Tek bir gerçek vardır. O da; Chicago’da kalıcı bir şöhret ve kalıcı ilişkiler mümkün değildir.

Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger - Overture - And All That Jazz

Hairspray

1962’de ABD’de Baltimore kentinde geçen müzikal, en büyük tutkusu dans etmek olan Tracy Turnblad’ın hikayesini anlatır. Kıpır kıpır ve sempatik bir kişiliği olan Tracy’nin derslerle arası iyi değildir. Annesi Edna ve babası Wilbur ile yaşayan genç kız bir gün fırsatını bulur ve TV’deki şova katılır. O dönemlerde ABD’de büyük bir sorun olan ırk ayrımcılığına karşı olan eylemlere katılan Tracy Turnbland’ın başı beladan kurtulmaz.

The New Girl in Town - Hairspray (Movie Clip)


Sıkı bir müzikal izleyicisiyseniz sezonun iddialı müzikallerine mutlaka göz atmalısınız. Birbirinden şahane konuların işlendiği Amadeus ve Timsah Ateşi yeni favorilerinizden olabilir!