Sanat

Ödüllü Alice Müzikali geri döndü!

Kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için Alice Müzikali yeniden sahnede!

Lewis Carroll tarafından yazılmış ve 174 dile çevrilmiş olan ödüllü Alice Müzikali yeni sezonda da sahnede! Türkiye’nin en başarılı oyuncuları tarafından sahnelenen bu görkemli müzikal, Beyhan Murphy’nin eşsiz koreografisi ile izleyenleri büyülemeye hazır. Siz de Alice’in eşsiz dünyasına kapılıp gitmeye hazırsanız yeni tarihlerde gerçekleşecek gösterilere bir an önce bilet almanızı tavsiye ediyoruz. Unutmayın, biletler hızla tükeniyor.

154 Yıllık Bir Macera!

154 yıllık bir geçmişe sahip olan Alice’in kültleşmiş hikayesi, bu müzikalde çağımızın sorunları ile farklı bir perspektiften kaleme alınıyor. Teknoloji ve yaşam arasında sıkışıp kalan Alice karakterine Serenay Sarıkaya hayat veriyor. Alıştığımız hikayeden oldukça farklı olan bu çağdaş uyarlama, sanal dünyanın büyüsüne kapılmış ve gerçeği arayan Alice’in hikayesine ortak ediyor bizi.

Peki Alice gerçeği bulabilecek mi? Hangisi hayal, hangisi gerçek

Alice Müzikali Oyuncuları

Alice karakterini Serenay Sarıkaya‘nın canlandırdığından bahsetmiştik. Projenin bu kadar başarılı olmasını sağlayan diğer oyuncular ise Ezgi Mola, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, İbrahim Selim ve Merve Dizdar. Müzikalin ilk anından son saniyesine kadar oyuncuların performansı ve temposu hiç düşmüyor.

Alice soruyor: Ben Kimim?

Yaşadığı hayattan pek de memnun olmayan Alice, aldığı bir çağrının peşinden yolculuğa çıkıyor. Bu yolculukta beyaz tavşanı takip ediyor ve kendisini sanal dünyanın girdabına kapılmış halde buluyor ve bu yolculukta kendisine şu soruyu soruyor: ‘’Ben kimim?’’.

Alice, bu soruya cevap ararken hayalleri, korkuları, heyecanları ve tutkuları ile yüzleşiyor. Tabii izleyici olarak biz de bu soruları içselleştiriyoruz.

Projeye Genel Bakış

Yönetmen koltuğunda Serdar Biliş’in oturduğu bu büyüleyici müzikalin, koreografisi Beyhan Murphy’ye, müzikleri Tuluğ Tırpan ve Nil Karaibrahimgil’e emanet edilmiş. BKM, Zorlu PSM ve id ortak yapımcılığında hayata geçirilen müzikal, son dönemlerin en renkli ve parlak müzikali olarak hafızalara kazındı. 23. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Haldun Dormen Özel Ödülü ve En İyi Koreografi Ödülü’nü kaptığını da söylemeden geçmeyelim.

Yıllar sonra bile çok konuşulacağına emin olduğumuz bu projeyi fırsatınız varken kesinlikle canlı izlemelisiniz.

Alice Müzikali