MÜZİK

Metaverse İle Etkinlik Dünyası Nasıl Değişebilir?

Metaverse dünyasının kapılarını aralıyoruz!

Hayal gibi bir dünyaya hoş geldiniz. Aslında pek de hayal değil, fiziksel sınırların ortadan kalktığı Metaverse, hızlı bir şekilde hayatımıza girdi bile!

Pandemi dönemiyle günlük hayatımızdaki birçok aktiviteyi sanal ortamda gerçekleştirmeye başladık ve hal böyle olunca da konserler, etkinlikler, sergiler gibi nicesi de artırılmış gerçeklik ile bizlere sunulmaya başladı. Peki Metaverse ne demek? Neden bu kadar önemli? Gelin yeni geleceğimizi birlikte keşfetmek için kapıları aralayalım.

Metaverse Nedir?

Evren ötesi anlamına gelen Metaverse kelimesi bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir geleceği önümüze sunuyor. Tüm dijital dünyalar arasında bir köprü görevi görerek sanal bir evren yaratıyor. Bu evrende A’dan Z’ye kadar her şeye rastlayabilmemiz mümkün. Nasıl olacak bütün bunlar dediğinizi duyar gibiyiz. Aslında herkes birbirine bu soruyu soruyor. Ancak cevap sanal gerçeklik gözlüğü etrafında dolaşıyor. Artırılmış gerçeklik gözlükleri sayesinde kendinizi bambaşka bir dünyada bulabilirsiniz, uzmanlara göre 2030 yılına kadar insanlığın %70’i Metaverse evreninde yerini almış olacak.
Aslında şimdiden birçok ünlü isim bu büyülü dünyada yerini almaya başladı. Başta rap yıldızı Lil Nas olmak üzere; Travis Scott, Ariana Grande ve Justin Bieber gibi sanatçılar Metaverse’de ilk konserlerini gerçekleştirdi bile. Yönümüzü Türkiye’ye çevirdiğimizde ise Kalben’in “Eski Dünya Yangını” adlı albümünün tanıtımı ilk örnek diyebiliriz. Ne dersiniz şimdiden Metaverse evrenine alışmaya başlasak mı?

Metaverse Nasıl Etkinliklere Ev Sahipliği Yaptı?

Şimdiye kadar gerçekleşmiş Metaverse konserlerinin kaçını biliyorsunuz? İşte sanal dünyanın konserlerinden örnekler…

The Weeknd

En çok indirilen sosyal medya uygulamalarından biri olan ve TikTok için gerçekleşen The Weekend konserinde ünlü sanatçı “Blinded By the Lights” şarkısını seslendirdi. Metaverse evreninin avatar dansçıları ile ünlü TikTok dans akımını gerçekleştiren sanatçıya parlayan güneş gözlüklerinden neon tabelalara kadar birçok sanal nesne eşlik etti. Ne dersiniz, sizce de büyüleyici değil mi?

The Weeknd - Blinding Lights (The Tik Tok Experience) ft. Major Lazer

Travis Scott

İşte sanal konserleri farklı bir boyuta taşıyan inanılmaz konser! Fortnite ortamında verdiği konserle adından söz ettiren ünlü rapper Travis Scott, bir gökdelen boyutundaki avatarı ile seyircilerin ağzını açık bıraktı. Fortnite dünyasında suda ve uzayda gerçekleşen konser bir saat sürdü. Fortnite figürleri ile Travis Scott’u takip eden izleyiciler de oldukça motiveydi. Biz de birkaç fortnite figür öğrenmeye başlayalım!

Travis Scott and Fortnite Present: Astronomical (Full Event Video)

Ariana Grande

Yine Fortnite dünyasında gerçekleşen bir başka konsere tanıklık ediyoruz! Ariana Grande konseri Travis Scott’ın aksine birkaç gün sürdü ve eğlenceyi zirveye taşıdı. “Birliktelik Anı” konseptiyle gerçekleşen konserde Fortnite oyunları ile Ariana Grande’nin bir bütün oluşturduğunu gördük. Hit şarkısı “7 Rings” ile beğeni kazanan sanatçı avatarıyla bile harika gözüküyor!

Fortnite Presents: Rift Tour Featuring Ariana Grande

Gelecekte Bizleri Neler Bekliyor?

Sanatçıların ve markaların hayranlarıyla daha kolay bir şekilde etkileşim kurmasını sağlayan Metaverse insanları bir araya getirerek daha eşit bir dünya sunuyor. Birçok alanda olduğu gibi etkinlik ve konser gibi alanlarda da yepyeni fırsatlara olanak sağlayacak olan Metaverse, yeni iş imkanlarını da beraberinde getirecek.
Bunların yanı sıra farklı bir deneyim yaşatan Metaverse etkinlikleri duygusal olarak da ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayacak. Yeni insanlarla tanışma fırsatı sunan etkinlikler, daha geniş çevreler edinmemize de yardımcı olacak gibi görünüyor.

Bakalım Türkiye’de Metaverse dünyasına adaptasyon süreci nasıl olacak? Hep birlikte bekleyip göreceğiz… Ve hatta yaşayacağız…