MÜZİK

Ay sonunda yapabileceğin 8 aktivite!

Ayın son günlerine yaklaştığımızda senin de cüzdanın hafifleşmeye başlıyorsa hiç canını sıkma. Karamsarlığa kapılmana ve evde kös kös oturup ay başını beklemene gerek yok. Çünkü hala yapabileceğin eğlenceli şeyler var.

1-İstanbul Modern ay sonunda baldan tatlıdır!

İstanbul Modern şu anda Yüzyıllık Aşk sergisi ile sanatseverleri karşılıyor. Türk sinemasının 100. yılında koleksiyonerlerden toplanmış objeleri görünce sen de duygulanacaksın. Üstelik İstanbul Modern’i Perşembe günleri ücretsiz ziyaret edebilirsin!

yüzyıllık aşk

2-Vapura binip martılara simit atabilirsin!

Bu başlığı okuyunca hiç öyle yüzün düşmesin! Vapura binip martılara simit atmak bu kalabalık şehrin en iyi terapilerinden bir tanesi.

martılar

3-En yakın arkadaşını çağırıp evde dizi veya film izleyebilirsin!

Tüm arkadaşlarını toplayıp onlara güzel yemek masaları hazırlamanın sırası olmayabilir ama en yakın arkadaşını çağırıp saatlerce dedikodu yapmak, dizi izlemek, film izlemek için daha uygun bir zaman olamazdı.

4-Tasarım Bienali

tasarim_bienli

Tasarım Bienali başladı ve sen hala gitmedin mi? Galata Rum İlkokulu’ndaki bienali ziyaret etmek için doğru zaman! Hatta istersen cüzzi bir fiyata rehber eşliğinde gezebilirsin bienali.

5-Topkapı Sarayı – Harem
Topkapı Sarayı’nı muhakkak gezmişsindir ama Harem dairesini henüz gezmemiş olabilirsin. Ucuzundan bir müze biletiyle bu işi çözebilirsin.  4 sezon Muhteşem Yüzyıl’ı izlemiş kadar olacaksın. Muhteşem Yüzyıl demişken,  bir önerimiz daha olacak: Muhteşem Yüzyıl – Tehşiri İhtişam sergisi de Süleymankolikleri bekliyor! Detayları bu yazıdan inceleyebilirsin.

muhtesem yuzyil

6-Karaköy’de fotoğraf keyfi paha biçilemez!
İstanbul’un son dönemde hızla popülerleşen semtlerinden Karaköy’de fotoğraf  turuna henüz çıkmadıysan, çok şey kaybediyorsun demektir. Al eline akıllı telefonunu, martıları, denizi, nostaljik binaları, butikleri fotoğrafla. Bizden de sana tüyo: siyah-beyaz filtreler bu fotoğraflara çok yakışır. İstersen sosyal medyada paylaş, istersen fotoğrafları odanda dekor olarak kullan.

7-Kitap okumanın tam sırası!
Ay sonu için sana iki güzel kitap önerimiz var; Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital veya Garson ve Mutlu! Bu kitapları ay sonunda okuduğunda bakış açın değişecek =)

8-Anadolu Efes bu defa senin için sahada!
Anadolu Efes’in maçlarını takip edenler o heyecanı gayet iyi bilir. Sahanın içinde, Anadolu Efes taraftarlarının tutkusunu hayretle izleyeceksin. Üstelik takımdaki ünlü oyuncuların performansına tanıklık ederken tahmin ettiğinden daha çok eğleneceksin. Anadolu Efes oyuncularıyla yaptığımız röportajı da bonus olarak buraya ekleyelim.

doğus balbay