MÜZİK

Dünyaca Ünlü Tenor “Andrea Bocelli” İstanbul’a Geliyor!

Müziğin büyüsü bazen notaların ötesine geçebilir. Bunu ise yalnızca sesiyle kalplere dokunan ve insanın içine işleyen bir sanatçı yapabilir: Andrea Bocelli.

İtalyan tenor, söz yazarı ve besteci olan Bocelli’nin yaşam öyküsü, tüm engellere karşı ayakta kalabilmenin hikayesi aslında.

‘’Kim bu kadar güçlü olabilir ki?’’ diye soracağınız o hayat öyküsünün detaylarına geçiyoruz şimdi.

Andrea Bocelli’nin Hayatına Dair

Dünyaca ünlü tenor Bocelli, Eylül 1958’de İtalya’nın Pisa şehrinde dünyaya geldi. Bebeğin bir engeli olacağını tahmin eden doktorlar, Alessandro ve Edi Bocelli çiftine bebeklerini aldırmalarını önermişti. Bunu kabul etmeyen çift, çocuklarını dünyaya getirmeye karar verdi. Doğumdan sonra görme engeli yaşayacağı tahmin edilen Bocelli’ye, henüz 5 aylıkken glokom teşhisi konuldu.

Ailesiyle birlikte İtalya’da küçük bir çiftlikte büyüyen sanatçı, 12 yaşına geldiğinde bir futbol kazası yaşadı ve beyin kanaması geçirerek görme yeteneğini tamamen kaybetti. 2000 yılında babasını kaybeden Bocelli, ilk piyano derslerine ise tüm bu olaylardan önce, 6 yaşındayken başlamıştı. Trompet, flüt, gitar, saksafon, davul ve trombon çalmayı da öğrenen sanatçı, bir müzik dehası olduğunu daha o yıllardayken göstermişti.

Dadısının kendisine hediye ettiği Franco Corelli plağı ile müziğin büyüsüne kapılan Bocelli, ilk kez o zaman müzisyenliği bir meslek olarak gördü. Yaşadığı talihsiz kazanın ardından pes etmeyen sanatçı, ilk konserini evlerine yakın bir köyde verdi. Viareggio’daki Margherita d’ Oro’da “O sole mio şarkısıyla katıldığı ilk yarışmasından ise galibiyetle ayrıldı. Üstelik daha 14 yaşındaydı.

Andrea Bocelli - O Sole Mio - Live From Central Park, USA / 2011

1980’de liseden mezun olan Bocelli, Pisa Üniversitesi’ne gitti. O yıllarda barlarda piyano çalarak eğitimi için para kazanmaya çalışan müzisyen, sonunda hukuk fakültesinden mezun olarak avukat olarak çalışmaya başladı. 1987’de Enrica ile evlenen Bocelli, bu evlilikten 2 çocuk sahibi oldu. Fakat çiftin birlikteliği sadece iki yıl sürdü.

Bocelli’nin Müzikal Yolculuğu

Tüm bu olumsuzluklara rağmen müziğe tutunmaya karar veren sanatçı, ilk albümü II Mare Calmo Della Sera’yı 1994’te piyasaya sürdü. Sugar Music etiketiyle yayımlanan albüm, 44. Sanremo Müzik Festivali’nde Bocelli’ye ödül kazandırarak üne kavuşmasını sağladı. Albüme ismini veren şarkı ise kısa sürede bir ikon haline geldi.

Andrea Bocelli - Il Mare Calmo Della Sera

İlk müzik çalışmalarının ardından toplamda 14 albüm kaydeden sanatçı, poptan klasik müziğe uzanan geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürdü. Dünya genelinde 75 milyondan fazla albüm satan Bocelli, klasik müziği müzik listelerinin zirvesine taşıdı. 1996 tarihli Romanza albümü, müzik dünyasının en çok satan albümlerinden biri oldu. Albümde yer alan Con te partirò, Time To Say Goodbye ve Vivo per lei isimli parçalar ise milyonlarca dinlenme etti.

Andrea Bocelli - Con Te Partirò - Live From Piazza Dei Cavalieri, Italy / 1997

2000 yılında çıkan Sacred Arias isimli stüdyo albümü ise solo bir sanatçının en çok satan klasik albümü olarak tarihe geçti. Sanatçının başarısı 2000’li yıllarda da devam etti. My Christmas albümü 2009 yılının hitleri arasına girdi ve en çok satan tatil albümü oldu. 2019’da yayımlanan albümü ise Billboard Top 200’e birinci sıradan giriş yaptı.

Andrea Bocelli, Matteo Bocelli - Fall On Me

Celine Dion’la birlikte seslendirdiği The Prayer şarkısıyla Altın Küre kazanan Bocelli, Grammy adaylıkları ve Guiness rekorları ile kariyerini süsledi. 2006’da liyakat nişanı ile onurlandırılan sanatçıya, müzik dünyasına verdiği katkılardan dolayı Hollywood Şöhret Kaldırımı’nda bir yıldız hediye edildi. Tüm bunlar Bocelli’nin milyonlarca insana verdiği ilhamın yanında oldukça küçük detaylar olsa da böylesine bir dehanın ölümsüzleştirilmesi de oldukça kıymetli aslında.

Andrea Bocelli ‘30. Yıl Konseri’ ile Türkiye’ye geliyor!

Yaşam öyküsüyle ve müzikteki dehasıyla milyonlara dokunmayı başaran Andrea Bocelli, bu kez Türk hayranlarını büyülemeye geliyor!

Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı konserin tarihi ise 8 Haziran 2024. Dünyanın tanıdığı en başarılı opera sanatçılarından biri olan Bocelli, pop müzikle harmanladığı çalışmalarıyla da birçok sürprizi beraberinde getiriyor…

Müzik dünyasında neredeyse her rekoru kıran Bocelli, yıllardır beklenen performans için İstanbul’da sahne alacak. Sanatçının tüm konserlerinin aylar öncesinden dolduğu da rivayet değil.

Biletler tükenmeden bir koltuk kapabilmeniz için elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Dünyanın en özel tenorlarından Andrea Bocelli Türkiye’ye geliyor! Bu büyük bir yarış…