Sanat

Bambaşka Bir Gezegenden Geliyorlar: Alla Duhova Todes Dans İmparatorluğu

Temelleri Alla Duhova tarafından 1986'da atılan dünyaca ünlü dans topluluğu Todes, dans dünyasında adeta bir imparatorluğa sahip!

400’den fazla dans okulu ve 8 binden fazla öğrencisi olan Alla Duhova Todes Dans İmparatorluğu, ‘’Todes Gezegeni’’ adı verilen büyük bir akımın da öncüsü. Dans otoriteleri tarafından ‘’Dansın Formülası’’ ünvanını alan topluluk, yeniden Türkiye’ye geliyor!

Turnenin detaylarına geçmeden önce dans topluluğunun  kuruluş yıllarına ve unutulmaz performanslarına daha yakından bakalım. Karşımızda Alla Duhova Todes Dans İmparatorluğu!

Alla Duhova Todes’in Sahnedeki İlk Yılları

Kültürel Rus dansını çağdaş motiflerle birleştirerek sahneye taşıyan Alla Duhova, baleden break dansa, cazdan hip hop’a kadar pek çok farklı stilde performans sergiliyor. Fransa, Almanya, ABD, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve İspanya gibi çeşitli ülkelerde sahne alan Todes; aşk, tutku ve kıskançlık gibi insanlığa ait temel duyguları açığa çıkaran büyüleyici performanslarıyla tanınıyor.

TODES. ЮБИЛЕЙНЫЙ КОНЦЕРТ 25 ЛЕТ. Номер: ЧЕРНОЕ ТАНГО

Pek çok uluslararası dans festivalinden ödülle ayrılan Rus dans grubu, 38 yılı aşkın süredir kurucu Alla Duhova’nın mirasını yaşatmaya devam ediyor. Bu büyük projenin yaratıcısı ve koreografı olarak gösterilere liderlik etmeye devam eden Alla Duhova, modern Rus balesinin de kurucusu olarak kabul ediliyor.

Resmi olarak 1987’de Leningrad’ta kurulan Todes dans topluluğu, ilk yıllarında sadece break dans yapan erkek dansçılardan oluşuyordu 1980’lerin sonunda ünlü şarkıcı Sofia Rotaru ile yolları kesişen Todes, 5 yıl sürecek olan bir iş birliğine imza attı. Böylece topluluğun yükselen kariyeri de başlamış oldu. 1998’de ise ilk Todes stüdyo okulu açıldı.

Todes Dans Okulu’ndan İmparatorluğa

Bale, modern dans ve hip hop’ın  birleşiminden doğan Todes, adını artistik patinajın en tehlikeli motiflerinden biri olan ‘’todes’’ten alıyor. Bugüne dek sayısız dans festivalinde ve yardım etkinliklerinde sahne alan dans topluluğunun en sevilen gösterisi ise hiç kuşkusuz Michael Jackson temalı Michael and Friends projesi.

TODES ЮБИЛЕЙНЫЙ КОНЦЕРТ 25 ЛЕТ. Номер: МАЙКЛ ДЖЕКСОН

90’lı yıllardan sonra pek çok global sanatçı ile iş birliğine imza atan Todes, 2023 itibarıyla 123’ü yurt dışında ve 126’sı Rusya’da olmak üzere birçok stüdyo okuluna sahip. Dans topluluğu bu başarısıyla 2017 yılında dünyanın en geniş dans okulları ağı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na da girdi.

1991’de başlayan solo performanslarıyla dans dünyasına sağlam bir giriş yapan Todes’in güncel olarak 60 yetenekli dansçısı bulunuyor. İmza attıkları tüm bu başarılarla dans tarihine geçen topluluk, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin tarafından da onurlandırıldı.

Todes Dans İmparatorluğu Türkiye Turnesinde!

On yılı aşkın süredir başta Antalya ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerine performanslarını taşıyan Todes dans topluluğu, 2024 yılına büyük bir Türkiye turnesi ile başlıyor. Todes’in ziyaret edeceği duraklar ise şöyle:

  • 20 Şubat: Ankara – Congresium
  • 21 Şubat: Bursa – Merinos AKKM Osmangazi Salonu
  • 22 Şubat: İstanbul – Bostancı Gösteri Merkezi
  • 23-24 Şubat: İstanbul – Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Todes dans topluluğunun Rus kültürünün geleneksel ve modern motiflerini bir araya getirdiği unutulmaz dans gösterisine tanık olmak için biletlerinizi şimdiden alın.

Bu, dünyanın en popüler dans topluluğunu canlı izlemek için büyük bir fırsat!