Günün Şarkısı

Günün Şarkısı: Queen – I Want To Break Free

Freddie Mercury'nin hayatını anlatan Bohemian Rhapsody geçtiğimiz yıl 4 dalda Oscar'ı kaptı bile. Belki de filmin odak noktası olan isme göre izleyicilerin fikirleri değişiyordur

Müzik belgeselleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Nesillere ilham vermiş bir rock starın, ya da hayatını kaybetmiş çok ünlü bir pop ikonunun hayatını beyaz perdede izlemeyi sevenlerden misiniz? Yoksa sinemanın müzik dünyasını rahat bırakması gerektiğini düşünenlerden misiniz? Çünkü bu konudaki fikirler genelde ikiye ayrılıyor. İzleyicilerin bir kısmı ünlülerin hayatlarının, tüm detaylarıyla bir filmde işlenemeyeceğini savunurken bir kısmı da efsane isimlerin hayatlarının kendilerine ilham verdiğini söylüyor.

Bu tartışmalar süredursun, Freddie Mercury’nin hayatını anlatan Bohemian Rhapsody geçtiğimiz yıl 4 dalda Oscar’ı kaptı bile. Belki de filmin odak noktası olan isme göre izleyicilerin fikirleri değişiyordur… Eğer öyleyse Freddie Mercury, 7’den 70’e herkesi hala etkilemeye devam ediyor demektir.

Keşke kendisini canlı izleyebileceğimiz bir çağda yaşasaydık. O zaman efsaneleşmesinin sebeplerini daha iyi anlayabilirdik belki. Neyse ki tribute konserler biraz olsun nefsimizi köreltiyor. Önümüzdeki günlerde Queen’in tribute grubu olan “A Kind of Vision”ı Moda Kayıkhane’de izleyeceğiz. Freddie Mercury’ye benzerliğiyle dikkat çeken solistlerini izleyip “Ne adamdı be!” yorumlarını yapmak isterseniz sizi de bekleriz.

Queen’in kültleşmiş şarkılarından birini de aşağıya bırakalım!

Queen - I Want To Break Free (Official Video)