MÜZİK

R&B müziğin kraliçesi Beyoncé yeni albümü Renaissance ile geri döndü!

RENAISSANCE albümü, pandemi sonrasında yalnızlaşan ve özgürlüğü unutan dünyada derin bir nefes olacak gibi gözüküyor.

29 Temmuz tarihinde yayımlanan RENAISSANCE albümüne gelmeden önce, R&B ve pop türlerinin en başarılı ismi olarak kabul edilen Beyoncé’nin kariyer yolculuğuna daha yakından bakalım.

Destiny’s Child’dan Queen B’ye.

Henüz çocukluk yaşlarındayken müzik sektörüne adım atan Beyoncé, Destiny’s Child isimli R&B kız grubunun vokallerinden biri olarak girdi hayatımıza. Müzik yapımcısı olan babası tarafından desteklenen Beyoncé, kuzeni ve sınıf arkadaşları ile kurduğu bu grup ile birçok hit parçaya imza attı. ‘’Bills, Bills, Bills’’ ve ‘’Say My Name’’ isimli şarkıları haftalarca müzik listelerinin başında yer aldı.

90’lı yıllarda çıkış yapan Destiny’s Child, başarısını 2000’li yılların başına kadar sürdürdü. Grup üyeleri, başarılarını solo kariyerlerine adım atarak taçlandırdı. Bireysel albümleri ile de beklenmedik bir başarı yakalayan grup arasında bir isim oldukça dikkat çekti: Beyoncé.

Beyoncé ilk solo albümü ‘’Dangerously in Love’’ı 2003 yılında piyasaya sürdü. Satış rekorları kıran albüm 5 dalda Grammy ödülü de kazandı.

Kazandığı ödüller ile müzik piyasasına bomba gibi düşen sanatçı, sektörün ünlü isimleri ile işbirliklerine imza attı. Missy Elliot, Sean Paul ve Jay-Z bu isimlerden sadece bazıları.

R&B müziğin en güçlü temsilcisi: Beyoncé’nin hit parçalarla dolu solo kariyeri.

Dangerously in Love ile müzik sektöründe büyük bir etki yaratan Beyoncé, ikinci solo albümü olan ‘’B’Day’’i ise 2006 yılında yayımladı. Albümün çıkış parçası olan Deja Vu, haftalarca müzik listelerini domine etti.

Queen B olarak tanıdığımız bugünkü Beyoncé üçüncü stüdyo albümü olan ‘’I AM… SASHA FIERCE’’ ile doğmuş oldu. Beyoncé bu albümünde müziğe olduğu kadar sahne şovlarına ve dansına da önem verdi. Öyle ki bu albümle ‘’Single Ladies’’, ‘’Halo’’ ve ‘’Sweet Dreams’’ gibi birçok hit parçaya imza attı.

2011 yılında yayımlanan ‘’4’’ isimli albümü ile feminist kimliğini ve güçlü tavrını bir kez daha ortaya koyan sanatçı, müzik listelerini de yeniden ele geçirdi. ‘’Love On Top’’ ve ‘’Run The World’’ gibi unutulmaz parçaları müzikseverler ile buluşturdu.

Kendi ismini verdiği ve yayımlanan beşinci solo çalışması olan ‘’Beyoncé’’ isimli albümü, duygusal yönü ile eleştirmenlerden tam not aldı. Sanatçı 2016 yılında yayımladığı ‘’Lemonade’’ albümü sayesinde ise Queen B markasını tüm dünyaya ulaştırmış oldu. Albüm The Weekend ve Kendrick Lamar gibi başarılı isimlerle işbirlikleri de içeriyordu.

2016 yılının ardından birkaç müzik çalışmasının içerisinde gördüğümüz Beyoncé, uzun bir süre yeni bir albüm yayımlamadı. Fakat bu süreçte dahi konserleri ve sahne şovları ile adından söz ettirmeyi başardı.

Sanatçı geçtiğimiz günlerde yayımladığı RENAISSANCE isimli albümü ile tahtındaki yerini yeniden aldı.

2022 yılının en çok beklenen albümü: RENAISSANCE.

29 Temmuz tarihinde yayımlanan RENAISSANCE, çıktığı günden itibaren dinlenme rekorları kırmaya devam ediyor. Albüm kapağı, konsepti ve birbirinden başarılı şarkıları ile müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan sanatçı böylece Queen B ismini yeniden eline almış oldu.

1 yıldan uzun süredir üzerinde çalıştığı albümde BEAM ve Grace Jones & Tems gibi isimler yer alıyor.

Müzik kariyeri boyunca verdiği en uzun aranın ardından yayımlanan RENAISSANCE albümünün ilk başarısı, albümün çıkış parçası olan Break My Soul ile geldi. Haftalarca listelerin başında kalmayı başaran şarkı albüme dair beklentiyi de arttırdı.

Albümün beğenilen diğer parçaları ise ALIEN SUPERSTAR, CUFF IT, SUMMER RENAISSANCE ve CHURCH GIRL.

Her şarkısında ayrı bir hikayeye dokunan Beyoncé, albümünün temasını ise şu şekilde tanımlıyor: Yargısız, mükemmeliyetçilikten uzak ve güvenli bir ortam yaratmak. Çığlık atmanın serbest olduğu ve özgürlüğün hissedilebildiği bir evren yaratan sanatçı, pandemi sonrasını da yeni bir rönesans olarak görüyor.

Müzik kariyerinin başından itibaren güçlü duruşu ile dikkat çeken Beyoncé, şarkı sözleri ve müziği ile tacının hakkını her zaman veriyor. RENAISSANCE albümüyle ise pandemi sonrasında yalnızlaşan ve özgürlüğü unutan dünyada derin bir nefes olacak gibi gözüküyor.